NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Industria Horeca protestează împotriva măsurilor impuse de Guvern

Industria Horeca a intrat la terapie intensivă. O spun la unison patronii de restaurante. Din cauza restricţiilor aduse de pandemie, veniturile lor au scăzut cu 70% anul acesta faţă de anul trecut.

Oamenii din industrie estimează că multe localuri vor da faliment la toamnă, dacă nu va fi permis accesul clienţilor în interior.

Daniel Mischie, preşedinte HORA: Horeca este supusă unui tratament incorect- astăzi în Europa, România este singura în care restaurantele sunt restricţionate din punct de vedere al restricţionării la interior.

De aceea, angajaţii din industria Horeca vor protesta, astăzi, între orele 17:00 şi 18:00. Vor ieşi în faţa restaurantelor cu pancarde şi speră ca mesajul lor să fie văzut şi de Guvern.

Daniel Mischie, preşedinte HORA: Dacă guvernul se hotărăşte în această săptămână, credem că interioarele pot fi redeschise începând cu data de 1 sept. Fără o corelaţie între nr de persoane infectate cu covid.

Ludovic Orban, premierul României: Imediat ce vom avea o situaţie epidemiologică mai bună vom lua decizia de reluare a activităţii restaurantelor şi în spaţii închise. Nu este o chestie de rea voinţă.

În criza actuală, cel mai mult au de suferit angajaţii din restaurante.

Dintre cei 190 de mii de anhajţi care lucrau în industria HORECA, doar puţin peste 6400 mai sunt activi în momentul de faţă la locul de muncă. 153 de mii se află în şomaj tehnic, iar peste 30 de mii au fost concediaţi

Argentuianu Iancu, patron restaurant:Salariile le-am adus la limita subzistenţei. salariu minim pe economie şi mai mult de atât nu se poate

Salarii care oricum se încadrau între 1300 şi 2000 de lei pentru cei care lucrează în restaurante, şi între 2000 şi 3000 de lei pentru cei de la bucătărie.

Reporter: Ce faceţi din septembrie dacă nu se deschid restaurantele?

Dinică Valerică, executive chef restaurant: Va fi foarte greu pentru noi, nu ştiu ce voi face. Probabil că voi pleca în afară.

Proteste vor fi şi în Braşov, în această după-amiază.

Horia Huluban, manager restaurant: Turiştii nu vor mai fi serviţi timp de o oră , în mom în care se face ora 18 ridicăm acest protest

Acelaşi lucru se va întâmpla şi în Constanţa.

Dacă restaurantele nu se vor redeschide la 1 septembrie, reprezentanţii HORECA preconizează că aproximativ 100 de mii de angajaţi vor rămâne fără loc de muncă.

observator

Advertisements

Related posts

Job-uri disponibile pentru pășcănenii care vor să muncească în Germania!

Redacția

O societate din Pașcani a furat statul timp de doi ani fără a intra în atenția nimănui

Redacția

Firma unui senator ieşean lasă statul cu “buza umflată”

Redacția
Încarcă...