RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

El e șoferul de TIR, din Vadu Moldovei, care a ucis o fetiță de un an și 9 luni și pe mama ei. A mers pe contrasens pe autostradă

Șoferul de TIR care a ucis o fetiță de un an și 9 luni și pe mama ei, lângă Pitești, a fost reținut și anchetatorii cer judecătorului arestarea preventivă pentru 29 de zile. 

Poliţiştii Biroului de Poliție Autostrada A1 au reținut șoferul TIR-ului care a fost implicat în accidentul rutier de pe A1, de marți de dimineață. Este vorba de un bărbat de 49 de ani, din comuna Vadu Moldovei, judeţul Suceava.

Acesta a mers pe contrasens și a vrut să întoarcă și a încadrat mastodontul pe toate benzile de circulație, moment în care un BMW condus de un bărbat de 30 de ani, din Cluj-Napoca, care circula regulamentar pe sensul către Bucureşti, nu a putut evita impactul şi a intrat în coliziune cu TIR-ul.

În urma impactului, fetița de un an și 9 luni și soția șoferului BMW-ului au murit, copila pe loc, femeia de 25 de ani la spital.

  

“În cursul nopţii de 17 spre 18 august a.c., în jurul orei 01:00, poliţiştii au fost anunţaţi despre producerea unui grav accident pe Autostrada A1, la km 106, în apropiere de una dintre ieşirile spre municipiul Piteşti.

Din cercetări s-a stabilit că un bărbat de 49 de ani, care conducea un ansamblu rutier format din cap tractor şi semiremorcă, ar fi condus pe contrasens, pe sensul de deplasare către Bucureşti. Bărbatul ar fi efectuat o manevră de întoarcere, încadrându-se în efectuarea unui viraj la stânga în larg, pentru a se încadra pe o altă bretea de ieșire de pe autostradă, manevră prin care a ocupat atât banda 1 şi 2 de pe firul de deplasare către Bucureşti, cât şi banda de urgenţe.

În aceste condiţii, un autoturism condus de un bărbat de 30 de ani, din Cluj-Napoca, care circula regulamentar pe sensul către Bucureşti, nu a putut evita impactul şi a intrat în coliziune cu semiremorca ansamblului rutier. Din păcate, în urma impactului a rezultat decesul a doi dintre cei trei ocupanţi, respectiv o fetiţă de aproape 2 ani şi o tânără de 25 de ani, din Cluj Napoca.

Din cercetările efectuate de poliţiştii din cadrul Biroului de Poliție Autostrada A1 s-a stabilit şi că bărbatul de 49 de ani, care conducea TIR-ul, avea montat un dispozitiv pe aparatul tahograf, care împiedica înregistrarea timpilor de odihnă și de conducere.

Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și ucidere din culpă, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești.

După administrarea probatoriului, bărbatul de 49 de ani, din comuna Vadu Moldovei, județul Suceava, a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de mâine să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Totodată, acesta a fost și sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 9.000 de lei, conform OG 37/2007, de către reprezentanții Inspectoratul de Stat pentru Control al Traficului Rutier, pentru folosirea dispozitivului ce împiedica înregistrarea timpilor de conducere şi de odihnă de către aparatura tahograf.

Conducerea unui autovehicul, mai ales pentru șoferii profesioniști, reprezintă în primul rând o responsabilitate şi abia în plan secund un drept.

În situația încălcării regulilor de circulație, şoferii trebuie să ia în considerare că nu se pun în pericol doar pe ei înșiși, ci și pe cei care se află în același autoturism, precum și pe ceilalți participanți la trafic, aceste abateri putând avea consecințe tragice.”, a transmis IPJ Argeș.

observator

Related posts

Dosar penal pentru un tânăr din Pașcani care a condus fără permis

Irina Gherasim

Un tânăr cu alcoolemie de peste 2 la mie a provocat un accident cu victime şi a fugit de la faţa locului. Poliţiştii l-au reţinut pentru 24 de ore

Redacția

Tamponările se țin lanț în intersecția de la Kaufland. Sensul giratoriu nu prezintă interes

Oana Cordoneanu
Încarcă...