RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Inculpații din dosarul AgroComplex s-au contrat pe holurile Curții Supreme. Iată motivul!

La termenul de judecată de ieri, doi dintre inculpații din dosarul AgroComplex au dat declarații care nu au fost pe placul altor inculpați. Conform unor surse, la finalul ședinței de judecată, o parte din ceilalți inculpați le-au reproșat acestora că au complicat lucrurile.

 

 

  

Constantin Simion, președintele ședinței din septembrie 2007, când a fost ștearsă datoria firmei actualului primar, a susținut în fața judecătorilor, că a semnat procesul verbal de la Comisia Juridică, după ce în plenul legislativului local a fost aprobat proiectul. Pentru această declarație, la finalul ședinței de judecată de ieri, mai mulți inculpați l-au luat la rost. ”De ce ai zis așa? O să interpreteze procurorii că a fost cu premeditare”, i-au transmis alți inculpați.

Cel de-al doilea, Leonard Rusu, le-a spus judecătorilor că în cazul ștergerii datoriei se putea vorbi de evaziune fiscală și că ar fi elemente clare în acest caz. Judecătorul i-a sugerat ulterior să se refere strict la modul cum a fost adoptată hotărârea prin care a fost aprobă ștergerea datoriei.

Rusu a fost ulterior abordat de un reprezentant de la AgroComplex care i-a reproșat că nu trebuia să vorbească de evaziune fiscală. Ieri au mai fost audiați Danuț Răuț, Daniel Sârbu, Laura Tabarcea și Dorina Sofian.

Un alt lucru important în desfășurarea procesului este acela că majoritatea membrilor Consiliului Local de la acea vreme au declarat, în fața judecătorilor, că au primit proiectul de hotărâre cu câteva minute înainte de ședința din septembrie 2007. Prin aceste poziții se pune presiune pe șefii Primăriei de la acea vreme, primar, viceprimar și secretar.

Procurorii DNA au stabilit, în acest caz, un prejudiciu în valoarea de 2.045.000 lei.

Sursa Foto Youtube

Related posts

Șofer din Sirețel cu alcoolemie de peste 0,40 mg/l

Oana Cordoneanu

TIR derapat după ce a încercat să evite un pieton

Marius Parteni

Un bărbat a violat în noaptea de Revelion o bătrână de 92 de ani

Redacția
Încarcă...