NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Comunicate de Presă

Încep ședințele la Clubul ”Programare cu răbdare” de la Colegiul “Mihail Sadoveanu”

În acest week-end încep ședințele săptămânale la Clubul Programare cu răbdare de la Colegiul Național “Mihail Sadoveanu”. Acestea se vor derula online folosind platforma Microsoft Teams a colegiului.

Activitatea clubului PCR13 a debutant în anul școlar anterior ( 2019-2020), când, la ședințele de programare, au venit atât elevi de gimnaziu, cât și elevi de liceu. Anul trecut s-au dezvoltat cu predilecție proiecte realizate cu plăcuțe de micro:bit și cu Lego EV3, iar în semestrul al II-lea au continuat cu proiecte cu plăcuțe de Arduino. Copiii care au venit la club au fost foarte încântați de pachetul Lego Ev3 cu care și-au construit roboței pe care i-au făcut să meargă și „i-au convins” cu linii de cod să execute ce i-au programat. 

Atelierele i-au ajutat pe copii să învețe să programeze cu LEGO MINDSTORMS EV3, iar liniile de cod au fost rulate pe diferite mașini ce au fost realizate din piese Lego. În timpul atelierelor, copiii au învățat cum funcționează senzorii și motoarele, cum să programeze un robot, să observe obiecte folosind senzorul cu ultrasunete și să învețe să completeze traseele fără greșeli. Elevii au prins curaj și am participat cu unul dintre roboței la o competiție națională. 

Elevii voluntari, ce au ajutat la derularea activităților clubului în anul școlar anterior, au fost elevi din clasele a XI-a și a XII-a de la Colegiul Național Sadoveanu și de la Liceul Teoretic “Miron Costin”, de la specializarea matematică-informatică, elevi ce au obținut rezultate notabile la concursurile informatice.

  

Atunci când s-au suspendat cursurile am continuat online și am constat că elevilor le-a plăcut să activeze funcțiile avansate de programare ale software-ului EV3 pe un laptop în speranța că vor putea din nou să vină la Clubul de programare PCR 13 pentru a putea să-și construiască proiectul folosind piesele de Lego. 

În acest an școlar la PCR 13, vom începe ședințele de Minecraft Educational Edition. S-au înscris  mulți copii atași de popularitatea foarte mare a jocului pe care mulți dintre ei îl jucau din copilărie. De-a lungul ședințelor, elevii  vor începe să-și construiască propriile lor lumi folosind obiectele din Minecraft.

În implementarea ședințelor am alături de mine voluntari cu experiență. Vor participa doi elevi-voluntari din clasa a XI-a ce au fost premiați anul trecut de Microsoft România cu premiul I la Concursul Național de Minecraft Educational Edition.” a declarat coordonatorul clubului, prof. Coșniță Emilia-Felicia.

Cu Minecraft Educational Edition elevii vor descoperi o lume plină de resurse (din piatră, lemn , etc) cu care își pot realiza propriile construcții, postere, vor afla cum pot fi puse blocurile unele peste altele, cum le pot manipula, cum pot modifica programul folosind coduri Java, dezvoltându-și abilități de testare și de-bugging.

Rețeaua de cluburi “Programare cu răbdare” a primit luna aceasta Premiul de Merit categoria „Oportunitate și incluziune digitală”, la evenimentul hibrid 2020 TECHFEST Live! x ROAD-TO-WCIT Malaysia, oferit de World Information Technology and Services Alliance (WITSA), la Penang, Australia. “Programare cu răbdare” este o inițiativă a Asociației EduSoft, care promovează educația STEM în rândul copiilor și tinerilor. 

Advertisements

Related posts

Record de pasageri la Aeroportul Iaşi în luna februarie

Redacția

Senator Vasile Toma: Modificări legislative importante pentru taximetriști: fără discriminare și îngrădirea accesului la piața transporturilor!

Redacția

Maricel Popa, președintele PSD Iași: 1 milion de familii vor beneficia de racordare gratuită la rețeaua de gaze! (P)

Redacția
Încarcă...