NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Încep probele orale din cadrul examenului pentru posturile de directori din școli

Cei peste 200 de dascăli care s-au înscris în cursa pentru un post de director general ori adjunct la şcolile din judeţul Iaşi vor susţine începând de astăzi proba orală, care constă în analiza curriculumului vitae, interviul susţinut în faţa comisiei cu planul managerial pentru un an şi scrisoarea de intenţie.

 

Evaluarea începe de la ora 9, iar candidaţii trebuie să aibă asupra loc cartea de identitate. Comisia de evaluare este formată din cinci membri: un reprezentant al Primăriei, un reprezentant al Con­siliului Local, doi reprezentanţi ai şcolii şi un inspector şcolar. Ultima zi de evaluare a probei orale va fi 4 noiembrie.

În urma probei scrise, la Iaşi, un număr de 36 de candidaţi au fost respinşi, iar patru nu s-au mai prezentat. Alţi 6 nu au putut fi evaluaţi deoarece nu s-a întrunit comisia la corectura lucră­rilor. Rămâne de văzut dacă la proba orală se va întâlni această situaţie, în cazul acesta fiind nevoie de o altă dată la care să se facă evaluarea candidatului cu pricina.

Gradul de promovare pe ţară după ziua de 12 octom­brie este bun, de 83,7%. La această primă probă, des­făşurată în 53 de centre organizate la nivel naţional, din care două la Iaşi, au participat7.758 de candidaţi, înregis­trându-se o rată de prezenţă de peste 98%. Dintre aceştia, 7.197 de candidaţi au fost admişi în etapele următoare ale concursului, 1.143 de candidaţi au fost respinşi, 136 de candidaţi nu s-au prezentat, în timp ce alţi 15 candidaţi s-au retras. A fost consemnată pe ţară o singurã eliminare din examen. În cazul a 75 de candidaţi, lucrările nu au putut fi evaluate din cauza imposibilităţii constituirii comisiei de concurs potrivit prevederilor metodologice.

Rate de promovare peste 90% s-au înregistrat în judeţele Sălaj (96,5%), Cluj (93%), Covasna (91,4%), Braşov (91,3%), Hunedoara (91,1%) şi Brăila (90,7%). Procente sub 70% apar în judeţele Vrancea (37%), Alba (65,6%) şi Ilfov (68%), Iaşul având un procent sub 90%.

Toate probele sunt obligatorii, fiind monitorizate de observatorii desemnaţi de Ministerul Educaţiei. Afişarea rezultatelor este programată în data de 18 noiembrie. Contestaţiile pentru proba de interviu pot fi depuse în intervalul 21-23 noiembrie. Soluţionarea contestaţiior şi afişarea rezultatelor finale sunt prevă­zute pentru intervalul 24 noiembrie – 9 decembrie 2016. Sunt declaraţi „admişi“ candidaţii care au realizat cel puţin 35 de puncte pentru fiecare probă. Rezultatele finale vor fi făcute publice pe 16 decembrie, urmând ca, până la jumătatea lunii decembrie, directorii să fie puşi în funcţie.

Sursa: ziaruldeiasi.ro

loading...
Advertisements

Related posts

Simptome ale pancreatitei acute şi cronice. Când trebuie să ne adresăm medicului

Redacția

Trupa de teatru şi ansamblul Casei de Cultură, locul I la Festivalul Naţional „Tinere speranţe”

Ema Roman

Premii de top la limba franceză pentru uniriști

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site