NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Incendiul izbucnit la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iași a fost lichidat. Nu există victime

Un incendiu a izbucnit, marți seara, la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iași. 31 de persoane au fost evacuate.

ACTUALIZARE: Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU)  a anunțat că, în total, 31 de persoane au fost evacuate în urma incendiului: 13 copii, 11 cadre medicale și 7 părinți.

Astăzi, 22 iunie 2021, la ora 18:54, a fost anunțat printr-un apel la 112, un incendiu la secția de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului de Copii Sf. Maria, din Iași. În aproximativ 6 minute de la primirea apelului, pompierii au ajuns la fața locului și au constatat că incendiul se manifesta cu flacără deschisă și degajări de fum, la etajul 2, la secția ATI a spitalului, în zona afectată de incendiu neaflându-se pacienți sau aparținătorii acestora. În circa 2-3 minute de la primirea apelului, în vederea optimizării misiunii de răspuns, la nivelul județului a fost activat planul roșu de intervenție care presupune suplimentarea resurselor medicale la fața locului. La scurt timp de la ajungerea forțelor de intervenție, incendiul a fost localizat fiind astfel eliminat pericolul extinderii acestuia la vecinătăți. Prioritatea echipajelor de intervenție a reprezentat-o evacuarea preventivă a 13 copii de la etajele 2 și 3, 11 cadre medicale și 7 aparținători. Persoanele evacuate erau internate pentru afecțiuni obișnuite pediatrice și nu se aflau în tronsonul afectat de incediu. Subliniem faptul că în zona de manifestare a incendiului nu se aflau copii sau aparținători , iar persoanele evacuate preventiv au fost relocate la o altă secție a spitalului. Nu au fost înregistrate victime”, potrivit sursei citate.

La locul intervenției s-au deplasat 28 de subofițeri care au încadrat 6 Autospeciale de stingere cu apa și spumă, 2 autoscări , 1 autospecială de descarcerare, 2 autospeciale transport victime multiple, 1 cisternă, 3 ambulanțe SMURD de prim ajutor, 1 unitate de terapie intensivă mobilă și 2 ambulanțe ale Serviciului de Ambulanță Județean Iași.

  

Incendiul a fost lichidat la ora 19:37, iar la ora 20.31 a fost dezactivat Planul Roșu de Intervenție.

Clădirea spitalului are aviz de securitate la incendiu, iar cauzele producerii acestuia sunt in curs de stabilire.

Mai multe detalii pe www.digi24.ro

Advertisements

Related posts

Iaşi, în topul județelor în care s-au înregistrat multe cazuri noi și decese de COVID

Redacția

Exemplu de urmat. Cum rezolvă primarul din Dobrovăţ problema mizeriei şi nesimţirii? Caută prin gunoaie şi dă amenzi

Redacția

Programul „Casa Verde” mai este disponibil ieșenilor

Redacția
Încarcă...