RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Încă doi zimbri au fost eliberaţi în codrii Neamţului

Numărul zimbrilor liberi din pădurile Neamţului va creşte în următoarea perioadă, datorită unor noi eliberări, a fătărilor şi posibil a unor noi donaţii din străinătate.

Un prim pas a fost făcut la sfârşitul săptămânii trecute când doi zimbri, un mascul de 3 ani şi o femelă de 7 ani, Roana si Roionel, au fost duşi în zona Chitele, unde după o perioadă de acomodare vor fi puşi în libertate.

Detalii din proiect

  

Odată cu eliberarea lor, numărul zimbrilor liberi din Neamţ şi totodată din România va fi de 19. „Dezideratul acestui program este să ajungem la cel puţin 20-25 de exemplare în libertate. În momentul de faţă avem doi pui de câteva luni în libertate, iar în lunile următoare mai aşteptăm alte două fătări. Se doreşte şi aducerea de noi exemplare din Franţa, care ar urma să ajungă în luna mai”, a explicat Răzvan Deju, responsabil program de reintroducere a zimbrului în libertate.

În pădurile din munţii Neamţului sunt 17 zimbri liberi. Toţi au fost eliberaţi în zona Chitele de pe Valea Cracăului Negru, dar ei au migrat în grupuri în diferite zone: 6 se află în zona Hangu, 10 în apropiere de mănăstirile Sihla şi Agapia şi tot acolo a ajuns şi masculul solitar. Cei doi zimbri care urmează să fie eliberaţi au fost aduşi la Chitele din ţarcul de aclimatizare de la Vânători Neamţ, unde mai sunt 15 exemplare.

Judeţul Neamţ este singurul din ţară pe teritoriul căruia zimbrii trăiesc şi în libertate. Mai există câteva exemplare în captivitate la Grădina Zoologică „Dragoş Vodă” şi în condiţii de semilibertate în ţarcul de aclimatizare de la Vânători Neamţ.

sursa ziarulevenimentul.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Cinci nou născuți de Crăciun, la Spitalul Municipal Pașcani

Ema Roman

Vrei să amanetezi una dintre bijuteriile tale? Iată ce trebuie să faci pentru a nu fi păcălit

Redacția

Vești bune pentru mame! Vor primi ajutor de la Guvern

Redacția
Încarcă...