RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

În plină criză sanitară și economică, Pantazi îi obligă pe cetățenii de la bloc să repare instalațiile de la subsol, pe cheltuiala lor

Primarul Dumitru Pantazi pare să nu realizeze faptul că la Pașcani s-au închis foarte multe afaceri, iar angajații au fost trimiși în șomaj tehnic cu venituri diminuate și vrea să le pună în cârcă cetățenilor ce locuiesc la bloc, o cheltuială în plus. Este vorba despre reparația instalațiilor sanitare de la subsolul blocului care ar trebui să fie suportată de proprietarii apartamentelor.

Decizia lui Dumitru Pantazi vine după ce Guvernul României a decis prin Odonanța Militară nr.6 ca autoritățile locale să dezinfecteze scările de bloc și spațiile comune. La ultima categorie se încadrează și subsolurile de bloc, iar primarul care nu îndeplinește măsurile obligatorii din ordonanță este pasibil de amendă și chiar dosar penal.

Pentru a ieși din această situație, la blocurile unde subsolurile sunt inundate, primarul Dumitru Pantazi vrea să le golească de reziduri și să-i oblige pe proprietari să-și repare instalațiile sanitare.

Facem, pentru că s-a creat cadru legal, în subsoluri, acolo unde sunt inundate, curățenie, reparăm, nu canalele, o să decolmatăm canalele, o să tragem apa din subsoluri, iar Asociațiile de Proprietari să-și repare instalațiile de la subsol. Cetățenii să repare instalațiile de la subsol,” și-a explicat intenția primarul Dumitru Pantazi.

  

Edilul a mai spus că în viitor se va emite o hotărâre de Consiliu Local în care se vor aproba niște tarife, fără a explica cui vor fi aplicate acestea.

O să venim cu o nouă hotărâre prin care o să aprobăm tariful pentru aceste activități și până o să facem o hotărâre în acest sens, rog cetățenii să facă o cerere, acolo unde sunt probleme, pentru a putea inventaria situația”, a mai spus primarul Dumitru Pantazi.

S-a ajuns în situația în care pășcănenii să fie puși să suporte în întregime lucrările de reparație la subsol, după ce un proiect de hotărâre inițiat de liberali, încă de la finalul lunii ianuarie, nu a fost pus pe ordinea de zi de către primarul Dumitru Pantazi. În proiectul respectiv, se dorea ca Primăria să acorde 5.000 de lei Asociațiilor de Proprietari pentru salubrizarea și reparația sistemului de deversare în canalizarea orașului a dejecțiilor și a apelor uzate.

De altfel, Marius Pintilie l-a chestionat pe acest aspect pe primarul Dumitru Pantazi, însă acesta a refuzat să răspundă.

Domnule primar, spuneți că s-a schimbat cadrul legal. Puteți spune ce anume s-a schimbat? Că noi am avut un proiect în care am sugerat același subiect, în sensul de igienizare a subsolurilor și reparația evacuării de la blocuri. Considerăm că este la fel de important să se repare și evacuarea, pentru că dacă tragi doar apa de la subsol și nu repari evacuarea de la subsol, asta înseamnă că în câteva zile subsolul este inundat din nou” , a spus Marius Pintilie.

Reamintim că salubrizarea subsolurilor și reparațiile canalizărilor sunt nemulțumirile pășcănenilor de mai mulți ani de zile, sute de petiții fiind adresate edililor locali de-a lungul vremii. De altfel, anul trecut DSP Iași a transmis un document către Primărie prin care se atrăgea atenția asupra ineficienții dezinsecțiilor, atât timp cât acestea nu erau făcute și în subsolurile de bloc.

Related posts

Pintilie a verificat astăzi în teren situația a două licee din municipiu și a lucrărilor de la Palatul Cantacuzino

Iulia Huțanu

Peste 160.000 lei pentru un proiect de modernizare a pieţei despre care se vorbeşte de cinci ani

Ema Roman

Demersuri pentru reabilitarea căminului cultural, la Vânători

Redacția
Încarcă...