NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Imagini SENZAȚIONALE, de la marginea Iașului! Un grup de ARHEOLOGI a surprins TOTUL cu o dronă

 In plina vara, un grup valoros de arheologi au realizat o noua cercetare ce aduce in prim-plan date istorice extrem de valoroase despre civilizatiile care au trait in Moldova acum aproximativ sapte milenii. Intreaga echipa a fost formata si din colegi de la Suceava si Vaslui. Asezarea a fost analizata cu ajutorul unei aparaturi ultra-moderne, inclusiv cu o drona. Incitant este ca asezarea se afla la mai putin de 50 kilometri fata de orasul Iasi.

 

Un colectiv de profesori, cercetatori si arheologi din Iasi, Suceava si Vaslui a derulat, si in aceasta vara, o noua campanie de cercetariarheologice! De aceasta data, acestia si-au derulat activitatea in localitatea vasluiana Tacuta, plasata la mai putin de 50 kilometri de orasul Iasi! Asezarea a fost analizata cu ajutorul unei aparaturi ultra-moderne, inclusiv cu o drona. 

  

 

Date arheologice vechi de peste 7.000 de ani! 

Noua cercetare arheologica ce aduce in prim-plan date istorice extrem de valoroase despre civilizatiile care au trait in Moldova acum aproximativ saptemilenii. Campania sistematica a fost realizata în perioada 25 iulie – 5 august 2016, în situl pluristratificat de la Tacuta- Dealul Miclea sau Paic, de catre un colectiv stiintific format din: conf. univ. dr. Dumitru Boghian – Universitatea Stefan cel Mare din Suceava, responsabil de santier, drd. Ciprian-Catalin Lazanu, Muzeul Judetean Stefan cel Mare din Vaslui, dr. Sergiu-Constantin Enea – Liceul Teoretic Ion Neculce din orasul Târgu Frumos, dr. Andrei Asandulesei si dr. Felix-Adrian Tencariu din cadrul Platformei ArheoInvest de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza (UAIC) din Iasi. La aceste investigatii au mai participat, în calitate de cercetatori independenti, Eduard-Gheorghe Setnic – arheolog la Muzeul Judetean de Istorie din Botosani, Dumitru-Ionut Stiglet – master si Vera Baran – masteranda. 

Continuarea pe www.bzi.ro

Advertisements

Related posts

Expoziție foto documentară dedicată centenarului și teatru pentru copii, la Casa de Cultură „Mihail Sadoveanu”

Oana Cordoneanu

2 iulie, Sfântul Ștefan cel Mare. Fapte mai puțin cunoscute despre sfântul voievod

Redacția

„Școala altfel” la Casa de Cultură „Mihail Sadoveanu”. Calendarul evenimentelor desfășurate în perioada 6-10 aprilie

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site