RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Hexi Pharma de Pașcani: Sicme SRL a încasat 886.000 lei de la Spitalul Municipal de Urgență! Procurorii DNA au demarat o anchetă!

Spitalul Municipal de Urgență Pașcani a virat, în anul 2015, în jur de 200.000 lei în conturile firmei Sicme SRL, în spatele căreia se află administratorul public Gică Zanet. Datele sunt publice pe site-ul unității medicale, la secțiunea achiziții publice.

 

 

  

În decursul anului 2015, societatea Sicme SRL a încheiat două contracte cu unitatea medicală. Primul în data de 28 aprilie 2015 în valoare de 90.000 de lei. Obiectul contractului era serviciul de asistență tehnică software și hardware. Al doilea în 4 august 2015, cu o valoare de 31.248 lei, pentru servicii de întreținere și reparații al sistemului de supraveghere video.

La capitolul achiziții, cu trimitere la activitatea din anul 2015, este trecut și contractul de servicii asistență tehnică software și hardware încheiat în data de 8 decembrie 2014, cu o valoarea de 45.000 lei.

Diferența până la aproximativ 200.000 lei reprezintă produse sau servicii vândute din magazinul acestei societăți, cum ar fi licențe, consumabile sau materiale imprimabile.

Societatea a avut și în alți ani, relații economice cu unitatea medicală. În 2012 Sicme SRL a încasat de la Spitalul Municipal de Urgență Pașcani, 235.168 de lei, în timp ce în 2013 a vândut bunuri și servicii în valoare de 210.000 lei, iar în 2014 suma de 240.914 lei. În total, în cei patru ani, firma administratorului public Gică Zanet a încasat suma de 886.000 de lei

Menționăm faptul că Gică Zanet a făcut parte din Consiliul de Administrație al unității medicale, iar în declarațiile de avere el a trecut la venituri dividente obținute din activitatea firmei. De altfel, tocmai din această situație, procurorii DNA au solicitat conducerii Spitalului Municipal de Urgență Pașcani toate actele ce au stat la baza acestor plăți.

Și inspectorii ANI sunt interesați de această speță. Asta deoarece, Gică Zanet este administratorul public al Pașcaniului, iar spitalul este subordonat Primăriei. La fel ca aleșii locali, deoarece Zanet ocupă o funcție publică și are delegate atribuții de ordonator principal de credite, firmele la care este acționar semnificativ nu au voie să aibă relații comerciale cu instituțiile din subordinea Primăriei.

Despre afacerile cu bani publici ale acestei societăți, am încercat să discutăm cu Gică Zanet și Costică Pânzaru, managerul Spitalului Municipal de Urgență, dar aceștia nu au răspuns apelurilor telefonice. 

Related posts

Pantazi își închipuie că în rondurile din centrul municipiului sunt flori!

Răzvan Grecu

Propunerea unui consilier local: Panouri inscripționate cu numele municipiului la intrare în suburbii

Irina Gherasim

Bodnar de la PLUS: „Cu cât primarul se implică mai puțin, cu atât investiția este mai bună!”

Răzvan Grecu
Încarcă...