NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor Știrea zilei

Heci: Apel umanitar pentru o familie care a rămas fără casă, în urma unui incendiu devastator! (FOTO)

O familie din satul Heci, comuna Lespezi, cu trei copii, trece prin momente de grea încercare! Un incendiu devastator a transformat casa, anexele, bunurile, hainele și tot ce aveau într-un morman de cenușă și resturi arse. Tragedia a avut loc pe data de 2 august, la ora 1.32.

În ciuda intervenției pompierilor, dar și a Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Lespezi, casa a ars aproape în totalitate, iar trei copii au rămas fără un acoperiș deasupra capului. Focul a mistuit totul, așa cum se vede în poze, cei din casă au reușit sa se salveze la timp.

”În data de 02.08.2020, ora 01:32, Secția de Pompieri Pașcani în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al Comunei  Lespezi a intervenit în localitatea Heci, comuna Lespezi, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință. Au ars locuința pe o suprafață de aproximativ 80 metri pătrați, două anexe pe o suprafață de aproximativ 100 metri pătrați, aproximativ 800 kilograme de materiale textile, mase plastice, mobilier din lemn, tocuri de uși, geamuri, instalația electrică și diverse electrocasnice. S-au degradat locuința pe o suprafață de aproximativ 40 metri pătrați, anexele pe o suprafață de aproximativ 20 metri pătrați, aproximativ 300 kilograme de textile și diverse electrocasnice. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un conductor electric defect”, conform Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iași.

Pe rețelele de socializare a fost făcut un apel umanitar, pentru a veni în sprijinul familiei greu încercate, din satul Heci.  După ce casa le-a ars ca o torță, familia Agănencei și-a văzut căminul distrus complet. Cei trei copii, o fetiță în vârstă de 2 ani, un băiat de 11 ani și o tânără de 18 ani, alături de părinți, au rămas fără nimic. Focul a ars aproape tot, au rămas doar nişte pereţi sub cerul liber.

  

Un tânăr a inițiat o campanie de strângere de fonduri pe rețelele de socializare, pentru a veni în sprijinul familiei Agănencei, greu încercată.

”Buna ziua ! Ma numesc Sofronia Vlad si rog a ma ajuta in strangerea unor fonduri pentru o familie din satul Heci, com. Lespezi,jud Iasi care din pacate a fost greu incercata de o nenorocire de proportii uriase si anume un incediu pornit de la o instalatie electrica in seara de 1 spre 2 august 2020. Puteti ajuta prin donarea unor banuti oricat de putini ,fiecare cat poate si daca doreste sau prin donarea unor materiale de constructii ,grinzi, scandura saci de materiale pentru interioare! Aici jos o sa scriu IBAN-UL unei persoane din familie sau daca doriti puteti sa ma contactati pe mine pentru donatie (0761 738 953) !Va multumesc din suflet si Dumnezeu sa va ajute pe toti cei care ne sar in ajutor! IBAN- RO86 BREL 0005 3003 2760 0100.”

Advertisements

Related posts

Mănăstirea Dobrovăţ, ultima ctitorie a Sfântului Voievod Ştefan cel Mare

Oana Cordoneanu

Ţinute boeme, Hora Satului, Festivalul Pălăriilor, expoziţii de artă populară şi spectacole folclorice în două comune de pe lângă Municipiul Paşcani în acest sfârşit de săptămână (FOTO-VIDEO)

Teona Gherasim

Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul

Redacția
Încarcă...