NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

57.000 de români cer redeschiderea “Dosarului 10 august”

Peste 57.000 de persoane au semnat petiţia iniţiată de comunitatea Declic prin care procurorului general Gabriela Scutea i se solicită să anuleze soluţia de clasare a Dosarului 10 august.

”Pentru a mai avea încredere în justiţie, vrem să vedem o anchetă temeinică şi imparţială, care să descopere vinovaţii pentru represiunea din 10 august. Altfel, riscăm ca ancheta 10 august să devină un nou dosar ”fără vinovaţi”, precum dosarele Revoluţiei şi Mineriadei”, spun autorii documentului.

Petiţia a fost creată după ce DIICOT a anunţat public că i-a scos de sub urmărire penală pe şefii din Jandarmerie. ”Procurorii DIICOT susţin că protestatarii paşnici au fost ”complici” şi sunt vinovaţi pentru că au fost gazaţi ori bătuţi. O asemenea argumentaţie încalcă dreptul la protest paşnic, garantat prin Constituţie. Să acuzi femei, copii şi bătrâni gazaţi ori agresaţi de jandarmi că şi-au exprimat public opinia, în Piaţa Victoriei, pe 10 august 2018, este inadmisibil.

De aceea, considerăm că este necesară reluarea anchetei şi soluţionarea dosarului în baza probelor, a mărturiilor celor prezenţi, nu pe baza unor opinii personale ale procurorului de caz”, spune sursa citată. Petiţia, intitulată ”Vrem anchetă corectă în dosarul 10 august!”, are ca ţintă strângerea a 100.000 de semnături.

ziarul de iasi

loading...
Advertisements

Related posts

Un medic din Brașov contrazice recomandările ministrului Tătaru privind măștile de protecție

Redacția

Târgul de Cariere organizează cinci evenimente digitale în luna mai 2020

Redacția

Asistentă la un spital Covid-19: „Pacienții ne recunosc după voce!“

Redacția
Încarcă...