RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Fed menține nivelul dobânzilor în SUA /Inflația a scăzut ușor, dar rămâne „ridicată”, pe fondul situației economice ”INCERTE”

Rezerva Federală (Fed), instituția bancară centrală din Statele Unite, a anunțat, miercuri, menținerea nivelului dobânzii de referinţă, în contextul în care, deși pare să se stabilizeze, ”inflația rămâne ridicată”, iar perspectivele economice sunt ”incerte”.

Comitetul Federal al Pieţelor Deschise (FOMC), un organism din cadrul Rezervei Federale (Fed), a transmis miercuri seară că dobânzile de referinţă rămân în intervalul 5,25%-5,50%.

”Indicatorii recenți sugerează că activitățile economice au continuat să se extindă într-un ritm solid. Ritmul de creare a locurilor de muncă a rămas puternic, iar rata șomajului este scăzută. Inflația a mai scăzut în ultimul an, dar rămâne ridicată. În ultimele luni, au existat progrese modeste spre obiectivul unei inflații de 2,0%. Comitetul încearcă să obțină un grad ocupaţional maxim şi o rată a inflaţiei de 2% pe termen mai lung. (…) Perspectivele economice sunt incerte, iar Comitetul rămâne foarte atent la riscurile inflaționiste”, anunță Rezerva Federală (Fed).

”Pentru atingerea acestor obiective, Comitetul a decis menținerea dobânzii fondurilor federale în intervalul 5,25%-5,50%. În analizarea posibilelor ajustări ale intervalului dobânzilor fondurilor federale, vor fi analizate datele noi, evoluțiile perspectivelor și balanța riscurilor. Comitetul nu consideră că va fi adecvată reducerea intervalului dobânzilor până când nu va avea mai multă încredere că inflația se îndreaptă în mod stabil spre ținta de 2%”,

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Caz aproape unic în istoria omenirii! Ce a născut graviduța din imagine. Se întâmplă o dată la 200.000.000 de cazuri

Redacția

Italia vrea să vaccineze 10 milioane de oameni pe lună

Redacția

Incendiu devastator într-un BUNCĂR militar plin de ruși. Câți soldați au ars de vii

Redacția
Încarcă...