NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Gazoductul Nord Stream 2. Traseul pe hartă, de ce este controversat și de ce lansarea acestuia ar putea fi urgentată

Lucrările de construcţie la gazoductul Nord Stream 2 s-au finalizat pe 10 septembrie, iar preţurile record la gaze naturale, înregistrate în ultima perioadă în Europa, ar putea urgenta acordarea aprobărilor necesare pentru demararea livrărilor de gaze între Rusia şi Germania prin gazoductul Nord Stream 2, susţin analiştii intervievaţi marţi de Reuters, potrivit Agerpres.

Săptămâna trecută, grupul rus Gazprom a anunţat finalizarea lucrărilor de construcţie la gazoductul Nord Stream 2, care este compus din două linii separate ce pot să transporte anual 55 de miliarde de metri cubi de gaze din Rusia în Germania, o cantitate suficientă pentru aprovizionarea a 26 de milioane de gospodării.

La rândul său, Autoritatea de reglementare în domeniul energiei din Germania (Bundesnetzagentur) a anunţat luni că are la dispoziţie patru luni pentru a finaliza procesul de autorizare a conductei Nord Stream 2, după ce a primit toate documentele necesare pentru acordarea unei licenţe de funcţionare, din partea consorţiului care a construit conducta.

Europa are nevoie de cantităţi suplimentare de gaze naturale, în special având în vedere că preţurile în regiune au atins valori record înainte de venirea iernii.

  

La hub-ul de gaze TTF din Olanda,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Fostul director al Unifarm, plasat sub control judiciar de DNA

Redacția

Liceanul cu 2 la Purtare pentru ironizarea unei profesoare cere demisia directorului şi a profesorilor după ce a câştigat procesul împotriva şcolii

Redacția

Prognoza meteo iunie pentru începutul verii! Iată cum va fi vremea în următoarea perioadă

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site