NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Furnizarea apei oprită mâine în Pașcani pentru conectarea la rețea a „Aleii Plozilor”

Apavital a anunțat astăzi că mai multe zone din Pașcani nu vor avea mâine apă. Motivul îl reprezintă o lucrare de interconectare a două rețele. Este vorba despre magistrala principală ce deservește zona deal și alte 4 cartiere ale municipiului, cât şi rețeaua de apă de pe strada Aleea Calea Iașului. În această situație se vor afla zonele Deal, Aerodrom, Vatră, Sodomeni și Boșteni.

Respectiva stradă este în proces de modernizare fiind efectuate în prezent atât lucrări de distribuție de apă, cât și de canalizare, la finalul acestora urmând a fi turnat un covor asfaltic. Întâmplător sau nu, pe Aleea Calea Iașului au casă amândoi copiii primarului Dumitru Pantazi. Mai mult, strada face parte din cartierul Aerodrom și este singura care beneficiază de astfel de lucrări decontate din bani de la bugetul local, restul străzilor din cartier fiind programate la reabilitare după investițiile ce vor fi făcute de ApaVital, din bani europeni.

De altfel și strada Aleea Calea Iașului apare în masterplanul județului pentru a avea modernizată aducțiunea cu apă și canalizarea, însă autoritățile locale au decis să nu mai aștepte banii europeni și să facă investiția din banii pășcănenilor.

Acest lucru a fost confirmat de Mihai Doruș, în plenul ședinței de Consiliu Local, răspunzând la o interpelare a consilierului liberal Claudiu Bodoașcă. Șeful ApaVital a spus că dacă lucrările prevăzute pe o stradă sunt făcute înainte de demarea proiectului de Primărie, acestea vor fi transferate într-o altă zonă a municipiului.

„Am fost și eu pe strada Calea Aleea Iașului. Acolo va trebui să facem branșamente individuale noi. Strada este prinsă cu lucrări în POIM2, însă dacă acestea au fost deja realizate, contravaloarea lor va fi relocată într-o altă zonă din Pașcani”, a spus Mihai Doruș, directorul general al ApaVital S.A.

Primarul Dumitru Pantazi nu a explicat nici în plenul ședinței de CL și nici într-o altă ocazie, de ce a ales ca strada pe care locuiesc copiii săi să aibă întâietate, față de celelalte din cartierul Aerodrom.

loading...
Advertisements

Related posts

Bogdan Alexa a preluat șefia ANRSC București

Marius Parteni

Cum a accesat trei proiecte europene firma primarului Dumitru Pantazi având datorii la Primărie! Tun din bani europeni în valoare de peste 3.000.000 euro!

Răzvan Grecu

Anchetele sociale vor fi făcute prin telefon de către funcționarii Primăriei

Răzvan Grecu
Încarcă...