NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Front comun pentru înfiinţarea unui Centru de Recoltare a Sângelui la Paşcani

Deputatul Petru Movilă întervine în proiectul ce vizează înfiinţarea unui Centru de Recoltare a Sângelui la Paşcani.

Preşedintele PMP Iaşi a declarat că acest proiect este foarte important pentru Paşcani şi că sper că în termen de un an, municipiul nostru va avea un centru de recoltare a sângelui.

„La iniţiativa colegului meu Sorin Olariu, şi cu sprijinul CL şi al Primăriei, vom demara un proiect prin care la Paşcani să funcţioneze un Centru de Recoltare a sângelui. Este un proiect foarte important care va fi în responsabilitatea CL Paşcani şi a Spitalului CF. Într-un an de zile, vrem ca păşcănenii să aibă aici un astfel de centrul”, a declarat deputatul din partea PMP, Petru Movilă.

Petru Movilă spune că acest proiect va salva vieţi şi că păşcănenii, dar şi oamenii de afacere din oraş, trebuie să se implice în realizarea lui.

„Fac un apel la toţi păşcănenii şi la mediul de afaceri să susţină acest proiect pentru că va salva vieţi. Şi eu am donat sânge, am avut rude care au avut nevoie de sânge pentru operaţii, şi toţi care ne privesc au fost cel puţin o dată în una dintre cele două ipostaze, drept pentru care trebuie să susţină acest proiect”, este de părere Petru Movilă.

Un aport important în realizarea unui Centru de Recoltare a Sângelui la Paşcani îl va avea managerul spitalului CF, mediul Cătălina Roşca. Aceasta va realiza proiectul în ansamblul său, dar şi documenţatia spre avizare la Ministerul Transporturilor şi Ministerul Sănătăţii.

„Am discutat cu doamna Cătălina Roşca de la Spitalul CF. Dumneaei va face proiectul în ansamblu, cu dotări, aparatură, personal şi documentaţia spre avizare la Ministerul Transporturilor şi Ministerul Sănătăţii. Administraţia locală va trebui să suporte cheltuieli legate de igienizarea spaţiului, dar şi cheltuieli cu utilităţile. Eu cred că vor fi soluţii ca CL Paşcani şi executivul Primăriei să facă acest lucru. Sperăm să ajungem să inaugurăm proiectul, iar atunci oamenii vor vedea că mai au un suport pentru sănătatea lor”, a mai spus deputatul PMP.

Iniţiatorul acestui proiect, consilierul Sorin Olariu de la PMP are încredere că va avea sorţi de izbândă. Olariu se va ocupa de partea de finanţare.

„Din punctul meu de vedere, proiectul este  ca şi realizat teoretic. Practic vom avea mult de muncă. În ceea ce priveşte finanţarea va fi greu, dar nu dau înapoi de la muncă. Eu voi rămâne cu partea de finanţare şi implementare, iar domnul deputat, împreună cu doamna Roşca se vor ocupa de acreditări şi tot ce aparţine de Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Transporturilor”, a declarat consilierul local din partea PMP, Sorin Olariu.

Consilierul local spune că s-a bucurat de la bun început de susţinerea managerului de la Spitalul CF.

„Doamna Roşca a acceptat să se implice în proiect fără să ezite. Nu a fost nevoie să o conving.  Dumneaei va face o cerere către Primărie pentru un spaţiu destinat centrului,  vom mai face un proiect de hotărâre cu acest spaţiu şi îl vom supune votului în plenul şedinţei”, a mai spus Sorin Olariu.

După ce va fi votată locaţia, urmează întocmirea documentaţiilor necesare spre avizarea Ministerului Sănătăţii şi Ministerul Transporturilor. 

loading...
Advertisements

Related posts

Pășcănenii așteptați cu sugestii și propuneri la regulamentul privind animalele de companie, plimbate pe străzile municipiului!

Răzvan Grecu

Fostă angajată a Primăriei Pașcani condamnată la închisoare cu suspendare pentru delapidare

Redacția

Curățenia de primăvară la Pașcani. Străzile, trotuarele și spațiile verzi sunt curățate și măturate

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site