NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Bugetul Rabla Plus destinat persoanelor fizice a fost suplimentat

Administraţia Fondului pentru Mediu a decis suplimentarea cu 20 milioane de lei bugetul alocat persoanelor fizice în cadrul Programului Rabla Plus, conform unui comunicat recent de pe site-ul AFM.

Această suplimentare a venit ca urmare a faptului că bugetul alocat persoanelor fizice în cadrul Programului Rabla Plus a fost epuizat în 2 luni

Bugetul alocat iniţial pentru persoanele fizice, în valoare de 200 milioane de lei a fost rezervat integral la aproximativ 2 luni de la lansarea programului, demonstrând interesul cetăţenilor faţă de autovehiculele electrice, mai prietenoase cu mediul înconjurător.

Pentru Programul Rabla Plus 2021, bugetul este cel mai mare de până acum, 400 de milioane de lei, dublu faţă de bugetul de anul trecut.

  

În cadrul Programului Rabla Plus, se acordă două tipuri de ecotichete, respectiv 45.000 de lei pentru maşinile full electrice şi 20.000 de lei pentru maşinile hibrid plug-in, dar nu mai mult de 50% din valoarea autoturismului nou. Cei care vor dori să renunţe la o maşină veche, poluantă, şi să achiziţioneze un autovehicul electric vor beneficia atât de prima de casare acordată prin Programul Rabla Clasic, în valoare de 7.500 de lei, cât şi de ecotichetul alocat în cadrul Programului Rabla Plus.

Aflați amănunte de pe zf.ro.

Advertisements

Related posts

Căminul Lunca: Lucrările finale au început, după articolele publicate de Actualitatea Tv și NewsPascani.com

Marius Parteni

Când plouă, apa bălteşte pe străzi, iar profitul ApaVital creşte

Redacția

Cruce de 100 milioane euro peste cea mai mare investiție din județul Iași

Redacția
Încarcă...