NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Fraudă la BAC-ul de toamnă. 32 de lucrări identice la Română

Profesorii din centrul de evaluare de la Liceul Tehnologic „Alexandru Domşa” din Alba Iulia, care au corectat lucrările unor elevi din judeţul Mureş, au depistat 32 de lucrări identice.

Astfel, în timpul evaluării lucrărilor de Limba şi literatura română din această sesiune de toamnă a Bacalaureatului, profesoarele de Limba şi literatura română au costatat că există lucrări cu conţinut identic sau aproape identic atât la subiectul I – B cât şi la subiectul III.

”Sesizând că au în mapă mai multe lucrări care sunt identice sau aproape identice atât în ceea ce priveşte exprimarea cât şi exemplele care erau date, au informat preşedintele comisiei zonale de evaluare. În final s-a constatat că sunt un număr de 32 de lucrări. Au fost informate comisiile de Bacalaureat din judeţul Mureş de unde proveneau lucrările şi comisia din judeţul Alba. În baza regulamentului, s-a propus anularea lucrărilor şi excluderea din examenul de Bacalaureat a celor 32 de concurenţi. Au fost transmise informări şi către Comisia Naţională din Minister”, a declarat prof. Gabriela Gâlea, purtător de cuvânt al Inspectoratului Scolar Judeţean Alba.

Lucrările aparţin unor absolvenţi de licee tehnologice, majoritatea din promoţii anterioare, care nu vor mai avea dreptul să susţină examenul în următoarele două sesiuni.

  

ziarul de iasi

Advertisements

Related posts

Ludovic Orban anunță achiziționarea primelor izolete de producție românească

Redacția

Românii care locuiesc în Italia de cel puțin 10 ani vor primi 780 de euro de la statul Italian

Redacția

Cum va fi vremea în Moldova în a doua jumătate a lui august

Redacția
Încarcă...