NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Franța vrea să semneze un acord cu România pentru creșterea exporturilor de cereale ucrainene către țările în curs de dezvoltare, inclusiv către Mediterana

Potrivit Theguardian care citează Reuters, sunt prezentate noi detalii legate de informația că Franța intenționează să semneze un acord cu România, pentru creșterea exporturilor de cereale ucrainene către țările în curs de dezvoltare, inclusiv către Mediterana.

„Mâine, voi semna un acord cu România care va permite Ucrainei să scoată și mai multe cereale către Europa și țările în curs de dezvoltare, în special în Mediterana, care au nevoie de hrană”, a declarat duminică ministrul francez al Transporturilor, Clement Beaune, la radio France Inter. Oficialul a adăugat că acordul acoperă exporturile pe uscat, pe mare și pe râu.

Potrivit acordului de înțelegere franco-română, consultat de Reuters, oficialii francezi ar urma să coopereze la dezvoltarea unui proiect care vizează creșterea eficienței în portul Galați și echiparea punctelor de frontieră din nordul României.

De asemenea, ar urma să contribuie la elaborarea unei strategii pe termen mediu pe axele coridorului dintre România și Ucraina și să furnizeze piloți pentru optimizarea traficului naval. Nu în ultimul rând, Franța va oferi finanțare pentru expertiza tehnică inițială și va colabora cu Bucureștiul pentru a identifica finanțarea pentru viitor.

Advertisements
Advertisements
  

Președintele rus Vladimir Putin a declarat, la 7 septembrie, că doar două dintre cele 87 de nave,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Poliția a dat 3.789 de sancțiuni contravenționale într-o singură zi, una la fiecare 22 de secunde

Redacția

UE a aprobat planurile de redresare ale altor 4 state membre / România mai așteaptă

Redacția

Surse: Ce ministere vor PSD şi PNL să înfiinţeze

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site