RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Franța vrea să semneze un acord cu România pentru creșterea exporturilor de cereale ucrainene către țările în curs de dezvoltare, inclusiv către Mediterana

Potrivit Theguardian care citează Reuters, sunt prezentate noi detalii legate de informația că Franța intenționează să semneze un acord cu România, pentru creșterea exporturilor de cereale ucrainene către țările în curs de dezvoltare, inclusiv către Mediterana.

„Mâine, voi semna un acord cu România care va permite Ucrainei să scoată și mai multe cereale către Europa și țările în curs de dezvoltare, în special în Mediterana, care au nevoie de hrană”, a declarat duminică ministrul francez al Transporturilor, Clement Beaune, la radio France Inter. Oficialul a adăugat că acordul acoperă exporturile pe uscat, pe mare și pe râu.

Potrivit acordului de înțelegere franco-română, consultat de Reuters, oficialii francezi ar urma să coopereze la dezvoltarea unui proiect care vizează creșterea eficienței în portul Galați și echiparea punctelor de frontieră din nordul României.

De asemenea, ar urma să contribuie la elaborarea unei strategii pe termen mediu pe axele coridorului dintre România și Ucraina și să furnizeze piloți pentru optimizarea traficului naval. Nu în ultimul rând, Franța va oferi finanțare pentru expertiza tehnică inițială și va colabora cu Bucureștiul pentru a identifica finanțarea pentru viitor.

  

Președintele rus Vladimir Putin a declarat, la 7 septembrie, că doar două dintre cele 87 de nave,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Cum arată reprezentarea politică a femeilor și care sunt provocările pentru anul electoral 2024

Redacția

Euthyrox ajunge în farmacii. Ministerul Sănătății cere oamenilor să nu-și facă stocuri

Redacția

Guvernul Biden a dat în judecată Texasul pentru legea anti-avort

Redacția
Încarcă...