NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Franţa şi Germania vor „o contribuţie europeană” a grupurilor energetice care obţin profituri foarte mari

Franţa şi Germania vor ca Uniunea Europeană să stabilească „o contribuţie” pe care ar trebui să o plătească operatorii din sectorul energiei care obţin profituri mult superioare costurilor de producţie şi care ulterior se va repartiza între ţările membre, relatează agenţia EFE, preluată de Agerpres.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a apărat luni, la o conferinţă de presă, „solidaritatea europeană” în domeniul energiei, la finalul unei convorbiri telefonice cu cancelarul german, Olaf Scholz, în cadrul căreia cei doi lideri au convenit asupra poziţiei lor, în aşteptarea negocierilor în cadrul UE, în următoarele săptămâni.

Macron a afirmat că este în favoarea reformării pieţei europene de electricitate pentru ca preţurile să fie fixate „într-o manieră coerentă” şi în concordanţă cu preţurile de producţie şi să nu fie stabilite doar în funcţie de cotaţia gazelor naturale, care s-a înmulţit cu cinci sau şase pe parcursul actualei crize.

De asemenea, a spus că Franţa este de acord cu achiziţiile comune de gaze la nivel european pentru a obţine tarife „mai interesante” şi cu fixarea unor plafoane pentru gazele ruseşti exportate în Europa prin gazoducte.

Advertisements
Advertisements
  

El a spus că Parisul şi Berlinul vor susţine în faţa celorlalţi parteneri comunitari un nou impozit pentru companiile energetice care au costuri de producţie mult sub preţurile pe care le obţin acum de pe piaţă.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Alexandru Muraru a depus plângere penală împotriva AUR pentru răspândirea unor caricaturi în care premierul Cîţu este asociat cu Hitler

Redacția

Vîlceanu, despre PNRR: Am reuşit să atingem jaloanele pentru decembrie 2021

Redacția

Noțiunile de management financiar, esențiale pentru dezvoltarea unei afaceri internațional (P)

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site