NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

FOTO VIDEO Incendiile fac ravagii în Turcia, inclusiv în regiuni precum Antalya și Mugla. Mii de turiști, evacuați cu bărcile din hoteluri înconjurate de flăcări

Mii de turiști au fost evacuați din hoteluri aflate pe malul turcesc al Mării Egee, în condițiile în care această țară se luptă cu peste 50 de incendii ce au intensificat canicula până la un nivel de patru ori mai mare decât recordul de până acum, scrie Guardian.

Incendiile de vegetație sunt un lucru obișnuit în Turcia pe timpul verii, dar flăcările din ultimele două zile au ajuns la un nivel nemaivăzut.

Analiza datelor din satelit, făcută de Serviciul de Monitorizare Atmosferică Copernicus al UE artă că nivelul cu care incendiile intensifică actuala caniculă a ajuns la 20 de gigawați, de patru ori mai mult decât precedentul maxim zilnic.

Cel puțin patru oameni au fost uciși de flăcările care au făcut ravagii în regiunile turistice Antalya și Muğla, forțând evacuarea a mii de turiști din hoteluri cu ajutorul unei flotile de bărci.

  

În aceste zone, dar și în alte locuri din țară afectate de incendii vegetația este uscată ca iasca.

Recordul de temperatură din Turcia, vechi de 60 de ani, a fost depășit săptămâna trecută, când în Cizre, un oraș din sud-est, s-a înregistrat o temperatură de 49,1 grade Celsius.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Angajat al Aeroportului Iași, infectat cu COVID. Cu câte persoane a intrat în contact

Redacția

Ciolacu: Suntem pregătiţi să venim la guvernare. Avem programul finalizat

Redacția

Decizie definitivă a instanței: Dosarul 10 august rămâne clasat

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site