RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Fost elev al Colegiului „Sadoveanu”, membru în echipa finalistă din cadrul Concursului Internațional Universitar de Programare (Foto)

Echipa EndGame, formată din studenți din cadrul Facultății de Informatică Iași, din care face parte și fostul elev de la Colegiul Național „Mihail Sadoveanu”, Cristian Vîntur s-a clasat pe locul 17 în tabăra de pregătire pentru concursurile ICPC (International Collegiate Programming Contest), desfășurată în Polonia.

De asemenea, echipa se află în finala mondială a ICPC, alături de alte peste 100 de echipe din alte țări, ce se va desfășura în Dhaka, Bangladesh, la începutul lunii noiembrie.

„Echipa [UAIC] EndGame, calificată la finala mondială a ICPC, a participat saptămâna trecuta la prima tabără europeană de pregătire pentru concursurile ICPC. Echipa a fost invitată la tabără datoriă calificării la finală. Tabăra a fost organizată de Universitatea din Wroclaw, Polonia în parteneriat cu Universitatea Peking din China și fundația ICPC. Sponsorii taberei, Huawei, au asigurat toate costurile necesare unei bune organizări. În total 26 echipe europene s-au deplasat la Wroclow: majoritatea din Polonia dar și România, Ucraina, Franța, Israel și Spania. În cele trei zile de antrenament concurenții au rezolvat probleme contratimp în concursuri dar și după explicarea soluțiilor. Studenții noștri: Cristian Vîntur, Denis Banu și Matei Chiriac s-au clasat pe poziția 17 între echipe după numărul de probleme rezolvate în concurs, echipele poloneze dominând clasamentul nu doar cantitativ cât și calitativ. Echipa EndGame a primit însă un premiu special pentru cele mai multe probleme rezolvate la upsolving. Antrenorul principal Alexandru Ioniță a fost înlocuit în tabără de antrenorul secund, Paul Diac, iar Alexandru Lungu ramâne membru “emeritus” al echipei pentru contribuția adusă în etapele de calificare. La început de noiembrie echipa va participa la finala mondiala în Dhaka, Bangladesh, concurând cu peste 100 echipe finaliste, selectate din peste 3400 universități din toată lumea. Mult succes la finală!”, este anunțul postat de Facultatea de Informatică Iași, pe pagina de Facebook.

Related posts

Șefa ISJ, cea mai bună din țară

Redacția

Evaluarea Naţională la Limba şi literatura română

Ema Roman

Înscrieri în clasa a V-a, limba intensiv engleză, la Școala „Iordache Cantacuzino”. 26 de locuri disponibile!

Iulia Huțanu
Încarcă...