RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Monden

Florii: Ce nume de flori sunt sărbătorite în Duminica Floriilor

Nume care se sărbătoresc de Florii • Nume de băieți și fete care își sărbătoresc onomastica de Florii • Semnificația numelor sărbătorite de Florii

Cei mai mulţi romani care îşi sărbătoresc onomastica de Florii, respectiv 334.734 de persoane, poarta numele de Florin, alţi 147.328 Viorel, iar 54.759 Florian. Alţi 29.777 romani poarta numele Florea, 25.181 răspund la numele Florentin şi alţi 13.925 – Florinel.

Printre bărbaţii care îşi serbează ziua numelui de FLORII se număra şi cei cu numele Trandafir – 2.418, Bujor – 1.554, Floricel – 924, Margarit – 695 şi Crin – 214.

Din totalul fetelor si femeilor cu nume de flori, 146.268 se numesc Viorica, 128.844 – Florentina, 92.668 Florica, 87.202 Floarea, iar 79.753 Florina.

  

În duminica Floriilor vor fi aniversate şi persoane cu nume de flori mai rar întâlnite, precum Garofita – 2.872, Iris – 2.296, Anemona – 878, Micsunica – 646, Romanita – 543, Panseluta – 444 sau Crizantema – 353.

Floriile nume de flori sărbătorite de Florii

Anemona

Brânduşa

Camelia

Codrin

Codrina

Codruţ

Codruţa

Crăiţa

Crenguţa

Crina

Crinu

Crinuţa

Crizantema

Dalia

Delia

Floarea

Flora

Florenţa

Florentin

Florentina

Florica

Florin

Florina

Garofiţa

Gentiana

Gherghina

Iasmin

Iasmina

Iris

Lăcrimioara

Laur

Laura

Laurenţiu

Laurian

Lauriana

Malina

Margareta

Micsunica

Mugurel

Narcis

Narcisa

Panseluţa

Romaniţa

Roza

Rozalia

Trandafira

Violeta

Viorel

Viorela

Viorica

Zambila

Zambilica

Semnificația numelor sărbătorite de Florii

Branduşa – Floarea dragostei şi a pasiunii. Se spune ca persoanele care poarta acest nume pun multa pasiune in ceea ce fac, se remarca prin putere si curaj.

Margareta – Provine din limba latina şi înseamnă: perla.

Malina este un nume care provine din limba romana si înseamnă: malin. Mălinul (Prunus padus) este un arbust decorativ din familia rozaceelor, cu flori albe

Numele Laur, Laura

În vechime coronița din frunze de laur (dafin) era așezată pe capul împăraților, al poeților și al învingătorilor, laurul devenind astfel simbolul victoriei, de unde vine și cuvantul „laureat”, adică cel care a luat un premiu sau o distincție.

Derivate: Laurențiu, Loredana, Lori, Lavinia s.a. sursa frunze de dafin laur frunze de dafin Numele Dafin, Dafina Frunzele de dafin sunt folosite pentru aroma lor la prepararea mâncărurilor.

De asemenea, au fost folosite în Grecia antică pentru cununile de lauri, de unde și expresia „a se culca pe lauri”. O asemenea cunună de laur era oferită ca premiu la Jocurile pitice.

Numele Iris

Reprezentată ca tânără fecioară cu aripi de aur, Iris este sluga personală a zeiței Hera și curiera specială a acesteia și a lui Zeus din ordinul căruia cară apă din Styx cu ulciorul, adormindu-i cu această apă pe sperjuri. Ca simbol personificat al curcubeului, era considerată mesageră între zei și oameni: penetrând bolta cerească, Iris dădea la o parte în fiecare seară perdeaua ce o acoperea, făcând să apară stelele.

Numele Narcis, Narcisa Narcisa este floarea națională a Scoției și este înconjurată de multe povești și legende.

Cea mai cunoscută este însă povestea tânărului Narcis, care a murit datorită dragostei pe care și-o purta. Îndrăgostit de propria imagine, a căzut în apa unui râu și s-a înecat. În locul lui a crescut narcisa.

Numele Călin Călinul (Viburnum), în limbile slave „Kalina”, este un gen de plante din familia Adoxaceae, cu fructe de culoare roșie grupate sub formă de ciorchini asemănător socului, din fructele lui se extrage un medicament care scade tensiunea sanguină.

Călinul se găsește sub formă de arbust stufos(ca și alunul) și poate ajunge la o înălțime de aproximativ 4 metri. Infloreste in lunile mai-iunie.

Numele Anemona Numele Anemona, sărbătorit de Florii, își are originea în Grecia Antică

Anemona era o nimfă și a fost transformată într-o floare deoasebit de frumoasă, care crește astăzi în zona Mării Mediterane. O altă legendă spune că anemonele sunt lacrimile Afroditei, zeița greacă a iubirii. Anemona este numele dat plantei cunoscute și ca floarea Paștelui. Asta deoarece ele înfloresc doar în perioada 15 martie-10 mai, interval în care cade în fiecare an Paștele.

Numele de Camelia

Multă lume nu știe că numele de Camelia se trage de la o floare, iar experții au păreri împărțite privind originea sa. Cel mai probabil, numele își are originea în perioada Romei Antice și are conotații religioase.

Citește și: Când pica Pastele ortodox 2022 și Paștele catolic 2022

Tradus din latină, Camelia semnifică „enoriaș” sau „mâna de ajutor a preotului”. O altă semnificație a numelui este cea legată de floarea de origine japoneză, camelia, denumită după cel care a adus-o în Europa – Kamell. Despre această floare se spune că este un simbol al norocului.

Numele de Codrin, Codrina, Codruţ și Codruţa Persoanele numite Codrin, Codrina, Codruț și Codruța au nume derivate de la termenul latin quodrum, care se traduce prin „pădure”, „dumbravă” sau „codru”. Cele patru nume sunt înrudite provenind din aceeași familie.https://ziarulunirea.ro/florii-ce-nume-de-flori-sunt-sarbatorite-in-duminica-floriilor-256805/

Related posts

Cele mai bune boxe Bluetooth pe care puteți să le cumpărați chiar acum

Redacția

Ce este RTP și cum se calculează rata de câștig la păcănele

Redacția

”Caravana filmului românesc”. Proiecțiile care vor rula timp de trei zile la Pașcani

Oana Cordoneanu
Încarcă...