RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Firma care este abonată de zeci de ani la bugetul Spitalului Municipal de Urgență, nu a donat niciun leu!

De săptămâna trecută, mai multe societăți comerciale din Pașcani, dar și persoane fizice au sărit în ajutorul Spitalulului Municipal de Urgență, donând sume de bani și alimente. Unitatea medicală se confruntă cu o criză de echipamente de protecție și de dezinfectant, angajații primind câte o mască de protecție pe zi.

Astfel, mai mulți oameni inimoși au făcut donații pentru ca unitatea medicală să poată achiziționa materialele lipsă. Din lista donatorilor făcută publică pe pagina de Facebook a Primăriei, lipsește Sicme SRL, a cărui acționar majoritar este administratorul public Giză Zanet.

Societatea s-a făcut remarcată în ultimii 25 de ani prin afacerile controversate pe care le-a avut și le are cu instituțiile publice din Pașcani și împrejurimi. O cotă importantă a acestor afaceri și la fel de controversată este dată de contractele pe care Sicme SRL le are cu Spitalul Municipal de Urgență Pașcani.

Societatea politicianului PSD este una dintre cei mai vechi furnizori ai spitalului pe produse de birotică, IT și mai nou, sisteme de supraveghere video.

  

Anual, SICME SRL vinde produse sau prestează servicii în valoare de peste 200.000 de lei. Spitalul nu a organizat niciodată licitații publice pentru a achiziționa produsele sau serviciile comercializate de SICME SRL, achiziția fiind de fiecare dată una directă.

De exemplu, pe parcursul anului 2015, societatea Sicme SRL a încheiat două contracte cu unitatea medicală. Primul în data de 28 aprilie 2015 în valoare de 90.000 de lei. Obiectul contractului era serviciul de asistență tehnică software și hardware. Al doilea în 4 august 2015, cu o valoare de 31.248 lei, pentru servicii de întreținere și reparații al sistemului de supraveghere video.

Ce înseamnă servicii de întreținere și reparație a sistemului de supraveghere video, nu am reușit să aflăm, deoarece fostul manager Costică Pânzaru a refuzat să răspundă la o solicitare de informații publice. Însă după ce am scris, în trecut despre această afacere, prestarea de servicii a dispărut atât din portofoliul SICME SRL, cât și din lista de achiziții a Spitalului Municipal de Urgență Pașcani.

În 2018, Spitalul Municipal de Urgență Pașcani a achiziționat, ca în fiecare an de la SICME SRL, contra sumei de 90.058 de lei, servicii de asistență tehnică și software. Nici în acest caz, atunci când reporterii NewsPascani.com au fost la biroul de achiziții, cei din Spitalul Municipal de Urgență Pașcani nu au reușit să explice clar, pentru ce dau banii și ce prestează mai exact SICME SRL.

Gică Zanet a făcut parte din Consiliul de Administrație al unității medicale, iar în declarațiile de avere el a trecut la venituri dividente obținute din activitatea firmei. Contactat prin intermediul unui mesaj electronic, Gică Zanet nu a dorit să răspundă dacă va urma exemplul primarului Dumitru Pantazi care și-a donat indemnizația de primar pe două luni, dar și suma de 10.000 de lei și mai multe produse alimentare.

Gică Zanet nu a răspuns nici la apelurile telefonice repetate pentru a explica ce anume face societatea sa pentru Spitalul Municipal de Urgență Pașcani, în cuantumul celor aproximativ 50.000 de euro încasați anual.

Related posts

Se apropie Zilele Oraşului! Comercianţii se înghesuie să solicite teren pentru a-şi amplasa terasele şi iujurile pe Stadionul Municipal

Ema Roman

Şefii Primăriei au depus astăzi cererea de finanţare pentru Palatul Cantacuzino

Ema Roman

Primăria pregăteşte o cerere de finanţare către AFM, pentru lucrări de extindere a rețelei de apă şi canalizare, în zonele în afara proiectului ApaVital SA!

Marius Parteni
Încarcă...