NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Firma care a făcut documentația copy paste pentru iluminatul public a fost selectată de pe ”piața liberă”

Proiectul privind concesionarea serviciului de întreținere a iluminatului public a fost realizat de SC SPES CONSULTING SRL, din Iași, municipalitatea achiziționând acest serviciu nu printr-o achiziție publică, ci prin cumpărarea de pe ”piața liberă”.

 

Costul întocmirii documentației, ce a fost realizată după documente similare realizate pentru Consiliul Județean Iași, a fost de 15.000 de lei. Informația a fost dată de purtătorul de cuvânt al municipalității, Cristian Menegon.

Acesta a explicat că în primă fază s-a încercat ca serviciul de consultanță să fie achiziționat prin portalul destinat licitațiilor publice, SICAP, însă cum nu au existat oferte, Primăria s-a orientat spre ”piața liberă”.

„Ca urmare a solicitării dumneavoastră privind achiziția serviciilor de consultanță nr.8157/07.05.2018 vă transmitem că în conformitate cu art.43 din HG395/2016, cu privire la achiziția de Servicii de consultanță în ceea ce privește iluminatul public, pe parcursul derulării procedurii publicată în SICAP prin anunțul cu nr. ADV1006174/26.04.2018 și pe site-ul www.primariapascani.ro, secțiunea Achiziții publice, nu a fost prezentată nici o ofertă din partea unei societăți. S-a trecut la faza următoare și anume analiza pieței iar  achiziționarea acestui serviciu s-a făcut de pe piața liberă”, a declarat Cristian Menegon, purtător de cuvânt Primăria Pașcani.

Cum ”piața liberă” este destul de mare, iar municipalitatea nu a postat niciun anunț privind intenția sa pe pagina de Facebook, nu trebuie să ne mirăm că societatea selectată este aceeași care se ocupă și de consultanța achizițiilor publice din proiectul european pentru reabilitarea Palatului Cantacuzino.

Vali Țugui este numele expertului care a întocmit documentația prin care recomandă ca municipalitatea să plătească 28.000.000 de lei pe o perioadă de 7,5 ani, pentru reabilitarea și întreținerea iluminatului public. Tot el este aceeași persoană care gestionează și certificatul digital de acces în portalul achizițiilor publice și de unde se ocupă de procedurile de achiziție pentru proiectul de reabilitare a Palatului Cantacuzino.

loading...
Advertisements

Related posts

EXCLUSIVITATE: Răzvan Grecu prezintă în această seară la „De vorbă cu strada” documente ce îl fac pe Dumitru Pantazi să-și piardă mandatul de primar!

Redacția

Angajații din Primăria Pașcani închid birourile și ies în stradă pentru a-și cere drepturile

Ema Roman

Se reiau lucrările la consolidarea malurilor Siretului

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site