RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Finanţări de 3 milioane de lei pentru ONG-uri care se ocupă de bătrâni sau persoane cu dizabilităţi

Mai multe organizaţii neguvernamentale din Iaşi au beneficiat anul trecut de finanţare prin intermediul unei agenţii a Ministerului Muncii. În total, 13 asociaţii şi fundaţii au pri­mit finanţări de aproape trei milioane de lei, potrivit unei situaţii prezentate de Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Iaşi. 

 

Con­form legii, ONG-urile pot primi fonduri pentru proiecte ce ţin de că­mine de bătrâni sau centre de zi, de plasament şi de îngrijire. Cea mai mare finanţare a fost acordată pentru lu­crări de construcţii la un cămin de bă­trâni din Paşcani (Fundaţia „Sf. Îm­păraţi Constantin şi Elena – Lumina şi Speranţa Creş­tinilor“), respectiv o sumă de peste un milion de lei. Alţi aproape 750.000 lei au fost direcţio­naţi către Centrul Diecezan Caritas Iaşi, organizaţia care are mai multe uni­tăţi de asistenţă socială în judeţele din zona de nord-est a ţării. 

  

Printre be­neficiari s-au mai numărat Fun­da­ţia „Solidaritate şi Speranţă“ (296.630 lei), Congregaţia Fiicelor Sf. Maria a Divinei Pro­videnţe Iaşi (215.543 lei), Aso­ciaţia Surorilor Misionare ale Patimilior lui Isus Butea (88.911 lei), Fundaţia „Izvor“ Iaşi (85.901 lei), Fundaţia Creştină pentru Copii Agape Paşcani (83.500 lei), Fundaţia de Cultură şi ştiinţă Daco-România (76.800 lei), Fundaţia „Star of Hope“ (73.500 lei), Asocia­ţia Umanitară „Chicco“ (49.956 lei), Fundaţia „Păpădia“ Iaşi (49.920 lei), Asociaţa „Institutul Sf. Ioan de La Salle“ (42.600 lei) şi Congregaţia Surorilor Providenţei (36.210 lei). 

Centrele gestionate de aceste organizaţii neguvernamentale sunt adre­sate persoanelor vârstnice, tine­rilor pro­ve­niţi din familii în dificultate sau persoanelor adulte cu di­zabilităţi care necesită servicii so­ciale în regim rezidenţial. În total, circa 1.200 de persoane beneficiază lunar de astfel de servicii sociale în centrele administrate de organi­zaţiile menţionate. 

 

 Sursa: ziaruldeiasi.ro

Related posts

O studentă din Iași face minuni cu o bucată de lut! Produsele au ajuns peste hotare, în Germania și Norvegia! A pornit afacerea cu aproape 100 de euro

Redacția

„Realitatea dură a Brexitului”. Cozi uriașe la benzinării, nu mai sunt șoferi de TIR care să le alimenteze. UK eliberează 5.000 de vize temporare pentru a fi aduși șoferi din statele UE

Redacția

Ministrul Economiei anunță când s-ar putea deschide mall-urile: Sunt convins că evaluarea va fi pozitivă

Redacția
Încarcă...