RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

255 de români candidează pentru un post de astronaut. Zece dintre aceștia sunt persoane cu dizabilități

Potrivit Agenției Spațiale Române, 199 de bărbați și 56 de femei au depus candidaturi pentru postul de astronaut lansat de Agenția Spațială Europeană (ESA). În total, la nivel european, s-au înscris 22589 de candidați.

Pentru această campanie de recrutare, ESA a decis să accepte și un număr de candidați cu un anumit grad limitat de dizabilități fizice. Zece dintre românii care și-au exprimat interesul, respectiv opt bărbați și două femei, s-au înscris la această categorie.

Următoarea etapă a procesului de selecție organizat de ESA va fi cea de evaluare, în cadrul căreia cererile vor fi analizate pe baza tuturor documentelor depuse, a formularului de cerere și a chestionarului de screening completat ca parte a procesului de înscriere.

Rundele de evaluare vor determina numărul exact de înscrieri complete și valide depuse și vor marca începutul unui proces de un an și jumătate pentru selecția viitoarei clase de astronauți și astronauți de rezervă ESA.

  

tele m

Related posts

Kelemen explică de ce Ungaria a putut plafona prețurile la carburanți și România nu: Am făcut o mare prostie acum foarte mulți ani

Redacția

Tinerii din Iaşi nu sunt foarte pretenţioşi în privinţa condiţiilor de la locul de muncă

Redacția

Record de cumpărături de Black Friday în România. Sunt înregistrate peste 5 tranzacţii pe secundă

Redacția
Încarcă...