NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Federația Sanitas începe o serie de acțiuni de protest

Federația Sanitas începe astăzi o serie de acțiuni de protest față de Ordonanța de Guvern care prevede înghețarea salariilor și pensiilor în acest an. Sindicaliștii din țară vor picheta la prânz timp de o oră prefecturile, iar Uniunea Sanitas București va organiza o acțiune similară la sediul Guvernului în Piața Victoriei. 

În multe locuri din țară protestul lucrătorilor din sănătate este susținut de sindicatele din învățământ și de alte organizații din sistemul bugetar. 

Călin Cociş, președintele CNSLR Frăția Mureș: Ne vom arăta nemulțumirea legată de tăierile din drepturile salariaților din sectorul bugetar. O înghețare a drepturilor salariale presupune, de fapt, o tăiere din puterea de cumpărare față de aceste inițiative, pentru că, deocamdată, sunt iniţiative ale Guvernului Cîţu, care sperăm să nu fie concretizate în legea bugetului de stat pentru 2021. Sindicatele vor ieși în stradă și, cu siguranță, dacă nu vom putea să influențăm în sens pozitiv decizia guvernului, vom continua. 

Realizator: Acțiunile sindicale de astăzi se vor organiza cu respectarea normelor de prevenire a infectării cu noul coronavirus. Nu vor participa mai mult de 100 de persoane, se va păstra distanța între oameni și se va purta masca de protecție.

  

radio romania actualitati

Advertisements

Related posts

Câte căutări a avut pe Google „aria cercului”, după dezbaterea Vioricăi Dăncilă

Răzvan Grecu

România, aproape de vârful crizei epidemiologice. Raed Arafat explică în ce condiții poate face față sistemul medical

Redacția

VIDEO: 52% dintre pacienții internați la Iași cu COVID-19 s-au vindecat

Redacția
Încarcă...