NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie

Un gigant auto prezent şi în România închide trei fabrici: 5.000 de oameni vor fi afectaţi

Un gigant auto prezent şi în România a anunţa că va închide trei fabrici în acest an, măsură care va afecta circa 5.000 de oameni, transmite CNBC.

Ford Motor a anunţat, luni, că va închide în 2021 cele trei fabrici pe care le deţine în Brazilia şi că va înregistra costuri de restructurare asociate, înainte de taxe, în valoare de aproximativ 4,1 miliarde de dolari, din cauza pandemiei de coronavirus. Decizia va afecta aproximativ 5.000 de angajaţi, transmite CNBC.  

Impactul pandemiei de Covid-19 a amplificat problemele anterioare ale Ford în Brazilia, legate de utilizarea insuficientă a capacităţii de producţie.   Costurile în numerar vor fi de circa 2,5 miliarde de dolari.  

Ford desfăşoară activităţi în Brazilia de peste un secol, dar are probleme de mai mulţi ani şi a decis să oprească imediat activităţile la fabricile din Camaçari şi Taubaté. Unele activităţi de producţie vor continua mai multe luni, pentru a susţine stocurile necesare serviciilor post-vânzări.  

  

Fabrica Troller din Horizonte îşi va continua activitatea până în trimestrul patru.   Decizia de închidere a fabricilor va afecta aproximativ 5.000 de angajaţi.  

Ford îşi evaluează şi restructurează în mod activ operaţiunile globale, inclusiv pe cele din America de Sud, punând în aplicare un plan de redresare în valoare de 11 miliarde de dolari.

adevarul

Advertisements

Related posts

PARAPEȚII NOULUI POD TRAIAN DE PE SOMEȘ DIN CLUJ-NAPOCA VIN DE LA PAȘCANI (FOTO)

Carmen Bălăceanu

Taxele și impozitele locale se vor putea plăti până pe 30 iunie

Redacția

Poliţele RCA se vor scumpi

Redacția
Încarcă...