NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie

Un gigant auto prezent şi în România închide trei fabrici: 5.000 de oameni vor fi afectaţi

Un gigant auto prezent şi în România a anunţa că va închide trei fabrici în acest an, măsură care va afecta circa 5.000 de oameni, transmite CNBC.

Ford Motor a anunţat, luni, că va închide în 2021 cele trei fabrici pe care le deţine în Brazilia şi că va înregistra costuri de restructurare asociate, înainte de taxe, în valoare de aproximativ 4,1 miliarde de dolari, din cauza pandemiei de coronavirus. Decizia va afecta aproximativ 5.000 de angajaţi, transmite CNBC.  

Impactul pandemiei de Covid-19 a amplificat problemele anterioare ale Ford în Brazilia, legate de utilizarea insuficientă a capacităţii de producţie.   Costurile în numerar vor fi de circa 2,5 miliarde de dolari.  

Ford desfăşoară activităţi în Brazilia de peste un secol, dar are probleme de mai mulţi ani şi a decis să oprească imediat activităţile la fabricile din Camaçari şi Taubaté. Unele activităţi de producţie vor continua mai multe luni, pentru a susţine stocurile necesare serviciilor post-vânzări.  

Advertisements
  

Fabrica Troller din Horizonte îşi va continua activitatea până în trimestrul patru.   Decizia de închidere a fabricilor va afecta aproximativ 5.000 de angajaţi.  

Advertisements

Ford îşi evaluează şi restructurează în mod activ operaţiunile globale, inclusiv pe cele din America de Sud, punând în aplicare un plan de redresare în valoare de 11 miliarde de dolari.

adevarul

Advertisements
Advertisements

Related posts

Crescătorii de ovine vor primi un sprijin financiar de 1 leu/kg pentru lâna comercializată

Redacția

Românii cumpără de patru ori mai multe alimente online începând cu luna martie

Redacția

Profitul producătorilor de pepeni de Dăbuleni, diminuat semnificativ din cauza grindinei

Redacția
Încarcă...