NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

False alegeri la PNL: Cum controlează Cîțu voturile și ce-l așteaptă de luni încolo

La alegerile interne din PNL, liberalii nu prea au de ales. Asistăm la un simulacru de alegeri, la o regie proastă menită să-l înscăuneze pe Florin Cîțu la șefia partidului dintr-o ambiție prezidențială de neînțeles pentru cei mai mulți liberali, dar executată orbește tot de ei.

Congresul PNL de sâmbătă de la Romexpo va proclama, în fine, un învingător după un lung război de uzură între Florin Cîțu și Ludovic Orban, cei doi candidați la șefia partidului.

Cîțu și-a asigurat susținerea a 30 de filiale (adică aprox 3000 de voturi) prin metode pur administrative și cu sprijin masiv de la Cotroceni.

Cei mai mulți lideri din teritoriu au fost convinși cu bani de la guvern, cu mâni întoarse la spate, amenințări discrete cu represalii. Alții au intrat în ”tabăra câștigătoare” din servilism față de premier și Klaus Iohannis, de frica unor eventuale anchete sau din oportunism.

  

Ludovic Orban (cu maxim 1000 de voturi în buzunar) se minte singur atunci când spune că nu liderii locali aleg până la urmă viitorul președinte, ci cei 5000 de delegați care vor vota la Congres.

Sună bine, este o amăgire frumoasă, dar realitatea este că delegații la Congres sunt și ei aleși pe sprânceană tot de liderii de filială.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Israelienii în vârstă de peste 60 de ani urmează să fie vaccinaţi cu a treia doză de vaccin împotriva COVID începând de duminică, anunţă Ministerul israelian al Sănătăţii

Redacția

Guvernul introduce tichete electronice pentru masă caldă: 180 de lei/lună

Redacția

Bărbat amendat de două ori într-o noapte, după ce a făcut scandal într-un centru de carantină

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site