NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Facebook aduce în România programul de combatere a răspândirii informaţiilor false

Facebook împreună cu AFP (Agence France Presse) lansează astăzi în România programul de verificare independentă a informaţiei, menit să combată răspândirea ştirilor şi informaţiilor false.

Reţeaua socială a anunţat că va face asta prin trei moduri diferite: eliminarea postărilor ce conţin dezinformări, reducerea vizibilităţii lor sau „etichetarea” lor.

De exemplu, postările legate de COVID-19 care pot contribui la vătămarea corporală iminentă a cuiva, vor fi şterse imediat – aici intră informaţii false cu privire la felul în care se transmite sau vindecă noul coronavirus, sau chiar şi postările care spun că nu există. Practic, postările conspiraţioniste din martie – aprilie, care legau cumva tehnologia 5G de apariţia COVID-19, intră în acelaşi tipar şi vor fi şterse imediat.

O altă măsură este reducerea vizibilităţii postărilor, care nu vor mai apărea în news feed-ul altor utilizatori.

  

În fine, „etichetarea” unei postări, fie ea a unei persoane sau a unui site de ştiri, constă în acoperirea sa cu sintagma „false information”, după care este alegerea utilizatorului dacă vrea să vadă sau nu postarea şi motivul pentru care a fost acoperită.

De asemenea, cei care vor să dea share unei postări care conţine informaţii false, vor fi notificaţi despre acest lucru.

ziarul de iasi

Advertisements

Related posts

Poștașul Văcărașu – pe podium la etapa națională a Marșului Factorilor Poștali! În toamnă merge la Balcaniadă!

Ema Roman

Femeia din Paşcani leşinată în cadă a intrat în moarte clinică. Organele sale vor salva cinci vieţi

Redacția

Angajare la Sistemul Hidrotehnic Independent Paşcani!

Ema Roman
Încarcă...