RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Facebook aduce în România programul de combatere a răspândirii informaţiilor false

Facebook împreună cu AFP (Agence France Presse) lansează astăzi în România programul de verificare independentă a informaţiei, menit să combată răspândirea ştirilor şi informaţiilor false.

Reţeaua socială a anunţat că va face asta prin trei moduri diferite: eliminarea postărilor ce conţin dezinformări, reducerea vizibilităţii lor sau „etichetarea” lor.

De exemplu, postările legate de COVID-19 care pot contribui la vătămarea corporală iminentă a cuiva, vor fi şterse imediat – aici intră informaţii false cu privire la felul în care se transmite sau vindecă noul coronavirus, sau chiar şi postările care spun că nu există. Practic, postările conspiraţioniste din martie – aprilie, care legau cumva tehnologia 5G de apariţia COVID-19, intră în acelaşi tipar şi vor fi şterse imediat.

O altă măsură este reducerea vizibilităţii postărilor, care nu vor mai apărea în news feed-ul altor utilizatori.

  

În fine, „etichetarea” unei postări, fie ea a unei persoane sau a unui site de ştiri, constă în acoperirea sa cu sintagma „false information”, după care este alegerea utilizatorului dacă vrea să vadă sau nu postarea şi motivul pentru care a fost acoperită.

De asemenea, cei care vor să dea share unei postări care conţine informaţii false, vor fi notificaţi despre acest lucru.

ziarul de iasi

Related posts

Ce spun vecinii despre polițista care și-a ucis mama și copilul

Redacția

Cum a fost sărbătorită Ziua Europei la Paşcani!?

Ema Roman

Ieşenii vor primi iar permisele auto şi certificatele de înmatriculare prin poştă

Redacția
Încarcă...