NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Extinderea Ambulatoriului de specialitate de la Spitalul Municipal intră în faza de analiză pentru finanțare

Aleșii locali s-au întrunit în această dimineață în ședință de îndată pentru aproba două proiecte de hotărâre care țin de atragerea unor fonduri pentru modernizarea Spitalului Municipal de Urgență. Este vorba despre proiectul de extindere și modernizare a Ambulatoriului de Specialitate de la Spitalul Municipal de Urgență.

 

Lucrările pentru acest obiectiv de investiții se ridică la aproximativ 10,5 milioane lei. Potrivit managerului Costică Pânzaru, care a fost astăzi prezent la ședință, 50% din fonduri vor fi din bani europeni, 48% fonduri guvernamentale, în timp ce contribuția administrației locale este de 2%.

Extinderea ambulatoriului prevede construcția unei noi clădiri, pentru a crea un circuit integrat în vederea tratării pacienților. Odată cu acesta vor apărea alte cinci cabinete medicale pe specializările: Urologie, Cardiologie – care va funcționa ca o secție cu 10 paturi, ORL, Oftalmologie și Diabet.

De asemenea, toate cabinetele medicale ale unității medicale vor beneficia de aparatură ultra modernă.

Aleșii locali au votat proiectul. Consilierul Marius Pintilie le-a transmis mult succes celor care se ocupă de atragerea fondurilor și implementarea proiectelor.

Aflat la final de mandat, Costică Pânzaru, managerul unității medicale, a anunțat că până la sfârșitul anului urmează să mai vină în fața consilierilor cu o serie de proiecte.     

 

Advertisements

Related posts

Plângere penală: Mamă, tată şi fiu, din Pașcani, infectaţi cu COVID – o experienţă traumatizantă

Redacția

Ministerul Sănătății cere autorităților locale măsuri anti-țânțari

Redacția

Județele cu cele mai multe cazuri noi de coronavirus

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site