NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Pașcaniul a intrat în zona roșie! Incidență de 4.13 cazuri la mia de locuitori

Municipiul Pașcani a intrat în scenariul roșu! Astăzi a  depășit pragul de 4 cazuri la mia de locuitori, cu o rată a incidenței calculată pe ultimele 14 zile, de 4,13.

Menționăm că în ultimele 24 de ore, în județul Iași s-au înregistrat 856 cazuri noi de infectare cu coronavirus și 14 decese.

În localitățile în care incidența este cuprinsă între 3‰ și 6‰, activitatea restaurantelor și a localurilor se poate desfășura în limita a 50 din capacitatea maximă, în intervalul 05:00 – 02:00.

Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virsului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

  

În localitățile în care incidența este cuprinsă între 3‰ și 6‰, activitatea în baruri și discoteci se poate desfășura fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.

Cinematografele și sălile de spectacole pot funcționa în limita a 50% din capacitate, iar participarea este permisă doar persoanelor care prezintă certificatul verde, un test negativ sau au trecut prin boală în ultimele 180 de zile.

În localitățile în care incidența este cuprinsă între 3‰ și 6‰, se permite organizarea de evenimente private (nunți, botezuri) cu maximum 200 de persoane în interior și asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană.

Advertisements

Related posts

24 de noi infectări cu COVID şi 30 de externări în ultimele 24 de ore în județul Iaşi

Redacția

Apel din partea medicilor ieșeni: „Nu mai sunați la 112, decât dacă aveți o urgență”. Spitalele se aglomerează inutil, iar medicii nu mai fac față

Redacția

Ce analize depistează la timp cancerul de prostată. Dieta nu joacă niciun rol în prevenţia celui mai frecvent cancer al bărbaţilor

Redacția
Încarcă...