RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Expoziţie cu lucrări Handmade de Zilele Municipiului Pașcani

Expozanţi din toată regiunea s-au întrunit astăzi în piaţa Casei de Cultură a municipiului Paşcani pentru a-şi prezenta câteva dintre cele mai frumoase creaţii. Este vorba despre cea de-a III-a ediţie a Târgului de Handmade organizat în fiecare an cu ocazia Zilelor Oraşului.

 

 

  

Mihaela Varga din Săbăoani participă pentru prima dată la acest târg, deşi pasiunea sa pentru olărit datează de mai mult timp. Ea ne-a declarat că aceasta ar fi o afacere de familie şi că, împreună cu sora ei care este şi managerul acestui mic bussines , cutreieră ţara în lung şi în lat, încercând să nu rateze niciun astfel de eveniment. Întrebată fiind de preţurile obiectelor sale, aceasta ne-a declarat că: “Preţurile sunt foarte accesibile, o oala cu sarmale începând de la 39 lei, iar ulcioarele si vazele pentru flori având preţuri cuprinse între 20 şi 24 lei”.

Astfel că păşcănenii sunt invitaţi să ia parte la acest eveniment într-un număr cât mai mare dată fiind multitudinea de obiecte atât decorative cât şi practice din care au de ales.

Directorul instituției culturale a premiat cu diplome pe cei care au dat curs invitației în organizarea acestui târg handmade.

În paralel cu Târgul de Handmade se desfaşoară  de astăzi şi până în data de 25 iulie în incinta Casei municipale de Cultură o expoziţie de medalii, plachete, efigii şi emisiuni bancare originale. Muzeograful Sava Daniel vă invită să admiraţi un număr impresionant de medalii cu personalităţi diverse cât şi decoraţii ale militarilor din perioada Războiului de Independenţă şi a celor două Războaie Mondiale.

“De Zilele Municipiului Paşcani şi până în 25 iulie 2016, Muzeul Municipal Paşcani împreună cu partenerul său tradiţional Casa de Cultură Paşcani va lansa această itinerantă expoziţie. În cadrul manifestării vor fi expuse un număr semnificativ de medalii cu personalităţi diverse (13-14 medalii), 10 decoraţii marcând istoria militară a României  în secolele XIX- XX  şi anume: Războiul de Independenţă (1877-1878), Primul Război Mondial (1914-1918), al Doilea Război Mondial (1939-1945) şi perioada comunistă a ţării (1947-1989). Vor mai fi expuse un număr de 20 de efigii ale unor decoraţii, 3 plachete omagiale şi 4-5 bancnote şi monede cu caracter omagial. cât şi alte piese de o mare valoare, ne referim aici la ordine militare, brevete şi alte documente cu caracter militar originale. Vor fi expuse un număr de 65-70 de piese de o valoare inestimabilă, datate de la mijlocul veacului al XIX- lea şi până în deceniul 8 al secolului XX. Vă aşteptăm cu mult drag să redescoperim împreună trecutul tumultuos al naţiei române!”, a completat Daniel Sava, muzeograf.

Related posts

Flash interviu Zilele Municipiului Pașcani 2022: Asociația Șansa 2010 și Antonia Roșu

Redacția

Tristul destin al țareviciului Alexei

Redacția

Reprezentanți din 8 țări prezenți la Colegiul “M. Sadoveanu” Pașcani în cadrul proiectului  european InclusEDU

Carmen Bălăceanu
Încarcă...