NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Expoziţie – concurs de Coşuri tradiţionale de Paşte, în Piaţa Mihail Sadoveanu

În cea de-a treia zi de Paşte, Casa Municipală de Cultură organizează o expoziţie – concurs de coşuri tradiţionale cu bucate specifice sărbătorilor pascale.  Pentru al treilea an consecutiv, va avea loc expoziția concurs intitulată ,,Coșuri tradiționale de Paște. Scopul acestei eveniment este cel de a păstra vii valorile şi tradiţiile româneşti. 

Evenimentul este organizat de Casa de Cultură din Pașcani, marți, 18 aprilie, de la ora 12.00 și se va desfășura în Piața „Mihail Sadoveanu”.

“Marți, 18 aprilie 2017, ora 12.00 va avea loc a III-a ediție a expoziției-concurs Coșuri tradiționale de Paște. Manifestarea organizată în parteneriat cu Protopopiatul Pașcani, Complexul Muzeal Național Moldova Iași și Muzeul Mitropolitan Iași va avea loc în Piața ,,Mihail Sadoveanu’’ din Pașcani și se va desfășura după următorul program :

  

·        expoziție -concurs de coșuri tradiționale de Paște;

·        muzică de promenadă cu Fanfara Trubadurii a Casei de Cultură;

·        moment artistic susținut de Ansamblul ,,Rapsozii Siretului” al Casei de Cultură;

·        expoziție cu vânzare de coșuri împletite din răchită expuse de meșterul popular Lilian Toderașcu din Heci-Lespezi, jud. Iași”, ne-a declarat Daniela Calistru, director Casa de Cultură Mihail Sadoveanu Pașcani.

 {jcomments off}

 

Advertisements

Related posts

Biserica din Broşteni unde a învăţat Creangă. Istoria bogată a lăcaşului de cult pomenit în „Amintiri din copilărie“

Redacția

Zilele „Mihail Sadoveanu” la a 41-a ediție. Manifestări culturale, religioase și un concurs de pescuit în memoria marelui scriitor

Oana Cordoneanu

Tradițiile meșterilor populari au ajuns în Pașcani

Teona Gherasim

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site