RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

EVACUARE MASIVĂ la Roma! TREI CUTREMURE de peste 5 grade au lovit centrul Italiei, în mai puţin de o oră

Ambasada României în Italia a făcut, în urmă cu puţin timp, un apel pe pagina de Facebook: “Stimați cetățeni, în această dimineață au avut loc mai multe cutremure care au afectat centrul Italiei. 


Dacă există cazuri de cetățeni români aflați în dificultate nu ezitați să apelați la numerele de Urgență al Consulatului General al României la Bologna +39 349 1178220 (Marche) și al Ambasadei României la Roma +39 345 1473935 (Lazio, Umbria). 
De asemenea, contactați în paralel autoritățile locale: PROTECȚIA CIVILĂ (PROTEZIONE CIVILE) la numărul special 800840840″, este mesajul publicat pe pagina de socializare. Update ora 12:50 – Cinci cutremure, între care trei de peste 5 grade pe scara Richter, au lovit, astăzi, centrul Italiei, între Aquila şi Rieti.

Primul seism, cu magnitudinea 5,3, s-a produs la ora locală 10.25 (11.25 ora României), la o adâncime de 10 kilometri. Epicentrul a fost localizat la 30 de kilometri sud-vest de Ascoli Piceno şi la 110 kilometri nord de Roma. Acesta a fost urmat de patru replici, dintre care cea mai puternică a avut magnitudinea 3,2.

  

La ora locală 11.14 (12.14 ora României), un alt seism, de această data cu magnitudinea 5,7, s-a produs în zonă. Câteva minute mai târziu, un alt cutremur, de 5,3 grade pe Richter a lovit centrul Italiei.

Cutremurele au fost resimţite şi la Roma, Florenţa şi Napoli.

La Roma, metroul şi mai multe şcoli au fost evacuate.

Un cutremur cu magnitudinea 5,4 grade pe scara Richter s-a produs, cu puţin timp în urmă, în centrul Italiei. Seismul a avut loc la o adâncime de doar 10 kilometri şi la o distanţă de 110 km de Roma. 

Seismul s-a produs la ora locală 10.25 (11.25 ora României). Deocamdată, nu sunt informaţii privind eventuale pagube sau victime.

Sursa: observator.tv

Related posts

Documentația tehnică pentru reabilitarea Lacului Peștișorul este în curs de finalizare. Valoarea proiectului este de 35 de milioane de lei

Răzvan Grecu

Primăria Pașcani a predat terenul pentru amenajarea unui bazin de înot

Răzvan Grecu

Măsuri amânate pentru fluidizarea traficului pe Strada Grădiniței. Pantazi, noi promisiuni de modernizare!

Marius Parteni
Încarcă...