NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Euroins nu mai are dreptul să încheie poliţe RCA

Compania de asigurări Euroins nu mai are dreptul să încheie poliţe RCA. Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară a decis, în şedinţa din 28 august 2013, să aplice următoarele sancţiuni societăţii Euroins România Asigurare Reasigurare SA:

 interzicerea temporară a practicării de către EUROINS România Asigurare Reasigurare SA a asigurării RCA;

  • sancţionarea domnului Mihnea Tobescu, director general al societăţii EUROINS România Asigurare-Reasigurare SA, cu amendă în cuantum de 50.000 de lei;
  • sancţionarea domnului Stamov Bozhidar Stoyanov, conducătorul departamentului de daună din cadrul societăţii, cu retragerea aprobării acestuia.

Interzicerea practicării de către societate a asigurării RCA este în vigoare până la implementarea de către compania EUROINS a unui set de măsuri stabilit de către Autoritatea de Supraveghere Financiară.

  Autoritatea de Supraveghere Financiară obligă EUROINS ca, în termen de 24 de ore de la primirea deciziei de sancţionare, să comunice intermediarilor de asigurări interdicţia de a mai încheia contracte de asigurare RCA în numele şi pe seama societăţii. Reluarea activităţii de oferire, negociere sau încheiere a poliţelor RCA se dispune, la fel ca şi în cazul interzicerii, prin decizie motivată a Autorităţii de Supraveghere Financiară, după verificarea îndeplinirii măsurilor stabilite.

Autoritatea de Supraveghere Financiară informează publicul că în perioada în care EUROINS are interdicţia practicării asigurării RCA, societatea are în continuare obligaţia soluţionării dosarelor de daună.

Deciziile au fost luate în urma controlului inopinat desfăşurat la EUROINS în lunile mai-iunie 2013. Controlul a vizat verificarea modului de instrumentare şi finalizare a dosarelor de daună şi a modului de respectare a prevederilor Ordinului 11/2012 pentru punerea în aplicare a normelor privind procedura de soluţionare a petiţiilor referitoare la activitatea asigurătorilor şi intermediarilor în asigurări.

Controlul la societatea EUROINS a constatat, printre altele: 

  • reglementările şi instrucţiunile de constatare şi lichidare a daunelor nu sunt adecvate;
  • a fost diminuat în mod nejustificat cuantumul despăgubirii faţă de valoarea rezultată din documentele existente la unele dosare de daună;
  • plata unor dosare de daună către păgubiţi s-a făcut cu întârziere faţă de termenele prevăzute de normele legale;
  • au fost identificate dosare de daună în care partea prejudiciată nu a fost notificată cu privire la respingerea pretenţiilor de despăgubire şi la motivaţia respingerii.

La sfârşitul semestrului I 2013, EUROINS Asigurare-Reasigurare SA avea un volum de prime brute subscrise pe segmentul RCA de 258,74 milioane de lei şi deţinea o cotă de piaţă pe acest segment de 21%.

Euroins România a fost înfiinţată în anul 1994 sub denumirea Asitrans şi practică numai asigurări generale.

Acţionarii companiei sunt Euroins Insurance Group PLC (Bulgaria) – 92,3% şi mai multe persoane fizice şi juridice, care împreună controlează titluri reprezentând 7,7% din capitalul social.

sursa Gandul.info

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Afacerea arenda – Cât câştigi dacă îţi cedezi terenul agricol

Redacția

Cum a reuşit o româncă să dezvolte o seră de roşii bio de milioane de euro, deşi la început nu ştia nimic despre agricultură

Redacția

Romanii, obligati sa-si asigure locuintele de la 1 septembrie

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site