NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sport

Euro 2020 în 12 țări doar cu suporteri locali? Ce ar putea face UEFA cu biletele vândute

Organizarea Euro 2020 (11 iunie – 11 iulie) rămâne o problemă cu foarte multe necunoscute atât pentru UEFA, cât și pentru țările organizatoare. Periodic, sunt emise noi ipoteze, care apoi sunt confirmate sau infirmate la nivel oficial.

La sfârșitul lui 2020, s-a vorbit despre posibilitatea ca toate meciurile să se desfășoare într-un singur oraș, și nu în douăsprezece, așa cum prevedea formatul inițial. Karl-Heinz Rummenigge, președintele executiv al lui Bayern Munchen, declara că forul fotbalistic european se gândește serios la această variantă, „pentru că sănătatea fotbaliștilor este mai presus decât orice”.

La sfârșitul lui ianuarie 2021, în urma unei ședințe cu reprezentanții federațiilor, UEFA a decis, totuși, să fie păstrat formatul cu 12 orașe gazdă:

 • Amsterdam (Olanda) – „Johan Cruyff” Arena
 • Baku (Azerbaijan) – Olympic Stadium
 • Bilbao (Spania) – „San Mames”
 • București (România) – „Arena Națională” (trei partide din cadrul grupei C și una din optimile de finală ale competiției)
 • Budapesta (Ungaria) – „Puskas Arena”
 • Copenhaga (Danemarca) – „Parken Stadium”
 • Dublin (Republica Irlanda) – „Aviva Stadium”
 • Glasgow (Scoția) – „Hampden Park”
 • Londra (Anglia) – „Wembley Stadium”
 • Munchen (Germania) – „Allianz Arena”
 • Roma (Italia) – „Stadio Olimpico”
 • Saint Petersburg (Rusia) – „Krestovsky Stadium”

În cadrul aceleiași ședințe, s-a hotărât, de principiu, ca meciurile din faza grupelor să se dispute cu porțile închise, iar partidele din fazele eliminatorii să se joace cu spectatori, dar numai din rândul suporterilor autohtoni. La această oră nu se știe ce capacitate a arenelor va putea fi ocupată de microbiști, anunțul urmând a fi făcut în luna aprilie. Fiecare federație va trebui să propună un procent de ocupare pentru stadionul din țara pe care o reprezintă.

  

Înainte de a ne gândi cum vom paria la Euro 2021 este important să știm câți spectatori vor crea atmosferă în tribune. La Federația Română de Fotbal deja s-a constituit Grupul EURO COVID-19, care are sarcina de a studia cât de sigură este Arena Națională pentru fani, din punctul de vedere al pericolului de infectare. Potrivit declarațiilor făcute de reprezentanții FRF, riscul de îmbolnăvire este mic, având în vedere capacitatea arenei și dispunerea căilor de acces în stadion.

O altă problemă fierbinte pentru UEFA este reprezentată de presiunea pusă de fanii care și-au cumpărat deja bilete la meciuri. Numărul acestora este mare, de peste 1,5 milioane. În noiembrie 2019, Răzvan Mitroi, managerul de comunicare pentru EURO 2020, anunța că 4.500 de englezi și 6.000 de nemți își luaseră deja bilete pentru meciurile de la București.

Cel mai probabil, UEFA va returna banii celor care s-au grăbit să își achiziționeze tichete. Ei vor putea aplica din nou pe platforma de ticketing online când se va cunoaște exact câte bilete vor fi disponibile pentru meciurile găzduite de țara lor. Evident, nu vor avea această șansă decât olandezii, azerii, spaniolii, românii, ungurii, danezii, irlandezii, scoțienii, englezii, germanii, italienii și rușii.

Advertisements

Related posts

CSM Kosarom a pierdut în deplasarea de la Roman și a ieșit din cursa pentru promovare

Răzvan Grecu

Rezultatele primei etape din returul de campionat din ligile inferioare

Răzvan Grecu

Atleții pășcăneni locul II pe țară, pentru premiile obținute în anul 2016

Teona Gherasim
Încarcă...