RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Erdogan: Turcia e pregătită să găzduiască un summit Zelenski-Putin

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat sâmbătă că i-a propus lui Vladimir Putin să poarte discuții cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, în Turcia.

Vladimir Putin și Volodimir ZelenskiFoto: AP / AP – The Associated Press / Profimedia

”În ciuda dificultăților, îmi mențin și convingerea fermă că această criza va fi rezolvată la masa negocierilor”, a spus Erdogan, referindu-se la războiul declanșat de Rusia în Ucraina, relatează Kyiv Independent citând presa turcă.

  

După întâlnirea cu Putin la Soci, președintele Recep Tayyip Erdogan a răspuns întrebărilor jurnaliştilor și a făcut evaluări în avion la întoarcerea sa din Turcia.

Amintim că exporturile de cereale ucrainene la porturile din Marea Neagră au fost reluate recent în baza unui acord semnat la Istanbul de Ucraina, Turcia, Rusia și ONU. Ankara a încercat să exploateze acest ”succes diplomatic”, după întâlnirea de la Teheran. Discuțiile de la Soci sunt a doua rundă de întrevederi dintre cei doi oficiali în mai puțin de trei săptămâni.

Zelenski a respins în mod repetat orice negociere cu Rusia.

În același timp, preşedintele turc a confirmat că livrările de gaze ruseşti către Turcia vor fi plătite în ruble,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Concedieri masive la ANAF. Între 2.000 și 2.500 de angajați primesc astăzi preaviz

Redacția

Gorghiu, după accidentul de la 2 mai: Preocuparea de îmbunătățire a legislației a existat întotdeauna

Redacția

Kaufland, obligată în instanță să plătească daune morale de 25.000 de lei unei cliente în vârstă. Femeia a fost lovită de motostivuitor într-un magazin al rețelei. Avocații Kaufland au acuzat ”caracterul șicanator” al acțiunii

Redacția
Încarcă...