NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Anchetă epidemiologică în Botoșani după ce trei tineri au fost confirmați cu noua tulpină a Covid-19

Direcția de Sănătate Publică Botoșani a deschis luni o anchetă epidemiologică în județ după ce trei tineri au fost confirmați cu noua tulpină a Covid-19. Epidemiologii au prelevat mai multe probe de la persoane care au intrat în contact cu cei trei, înainte ca aceștia să plece în Germania, a declarat directorul DSP Botoșani, Monica Adăscăliţei, pentru Agerpres.

Cei trei, cu vârste de 18, 19 și 28 de ani au plecat să lucreze în Germania la începutul anului, iar în urma testărilor efectuate la locul de muncă au fost diagnosticați ca fiind purtători ai noii tulpini a virusului SARS-CoV-2.

În baza unei adrese primite de la statul german, DSP a început efectuarea anchetelor epidemiologice la persoanele cu care tinerii ar fi intrat în contact în România.

„Autorităţile din Germania ne-au informat că aceste persoane care au intrat pe teritoriul respectivei ţări ar fi fost depistate, în urma testării, cu tulpina nouă. Persoanele supuse anchetei sunt contacţii direcţi din familiile celor plecaţi la muncă în Germania”, a susținut directorul instituției.

  

Potrivit acesteia, probele au fost transmise către laboratorul de analize al Universităţii „Ştefan cel Mare”.

digi24

Advertisements

Related posts

Iată cum erau descriși bucureștenii de turci în urmă cu 400 de ani

Redacția

Organizația Mondială a Sănătății: epidemia de coronavirus se accelerează

Redacția

57 de elevi ai Colegiului Militar din Alba Iulia, infectați cu COVID de la începerea semestrului doi. Majoritatea sunt asimptomatici

Redacția
Încarcă...