NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Elevul olimpic din Vaslui care se lupta cu o boală gravă a murit chiar înainte de prima probă a Bacalaureatului

Doliu fără margini în familia lui Rareș Diaconu, dar și în rândul celor care l-au cunoscut pe elevul olimpic din Vaslui… Organismul tânărului a cedat în fața bolii teribile cu care se lupta. Părinții săi au încercat să îi protejeze pe foștii colegi ai fiului lor și și-au dorit ca vestea morții să o dea după ultima probă la BAC, dar între timp colegii au aflat. Fosta dirigintă a lui Rareș Diaconu a făcut declarații extrem de emoționante.

Rareș Diaconu a fost un elev eminent de la Liceul “Emil Racoviță” din Vaslui, unde era apreciat atât de colegi, dar și de profesori. El a aflat că are cancer osos – osteosarcom în formă galopantă – pe când se afla în clasa a XI-a și era olimpic la limba franceză; a reprezentat județul la faza națională în 2018, și se pregătea ca în anul următor să urce pe podium. Liceanul nu și-a dorit ca lumea să afle despre maladia cu care a fost diagnosticat și… o vreme, i-au fost alături doar părinții și câțiva apropiați. Ulterior, secretul dureros a fost dezvăluit, iar colegii lui și-au dorit ca el să aibă parte de cele mai bune tratamente și au demarat o companie de strângere de fonduri. Printre cei care au donat bani pentru salvarea sa se numără și români de peste hotare. Unii dintre copii și-au donat alocațiile pentru cazul său. Datorită eforturilor foștilor colegi și nu numai, Rareș Diaconu a urmat tratamente atât în România, dar și în alte state. El a reușit să țină sub control cumplitul cancer mai bine de un an.

“Nu sunt nici vedetă, nici caz social, sunt un om iubit, care iubește la rândul lui, iar asta nu se va schimba! Ceea ce simt pentru toți cei care mă susțin depășește sentimentul de recunoștință sau de admirație… Simt că formăm o familie frumoasă și specială, care niciodată nu uită să zâmbească, să fie optimistă și curajoasă! Sunteți toți în gândul și în inima mea! Multă sănătate și fiți binecuvântați pentru tot binele făcut!” este mesajul transmis de Rareș Diaconu în aprilie 2019.

De trei luni, olimpicul se afla în Austria, unde urma un tratament. În timp ce lupta pentru viață, tânărul a continuat să învețe de pe patul de spital și a reușit să încheie liceul cu media 10.

  

“Rareș s-a gândit foarte mult la colegii lui, ținea enorm la ei. Chiar dacă se simțea mai rău, nu lăsa să se vadă asta. Spunea mereu că e bine și arăta că e optimist. Ne întărea speranțele că va fi bine și parcă ne încuraja el pe noi. Părinții au vrut să-i menajeze pe copii și să se afle că Rareș nu mai e printre noi după ultima probă la BAC, dar între timp colegii au aflat. Nu ne vine să credem, cu toții speram că se va face bine, pentru că a luptat atâta timp și, cum vă spuneam, mereu ni se arăta optimist”, a declarat Liliana Florea, fosta dirigintă a lui Rareș Diaconu, pentru vremeanoua.ro.

Trupul neînsuflețit al băiatului urmează să ajungă săptămâna aceasta în România, iar înmormântarea va avea loc în localitatea Negrești.

Profesoara Liliana Florea a transmis un mesaj emoționant despre cum îl va păstra în memorie pe Rareș: “O lecție despre omenie, despre bunul simț și despre iubirea față de semeni este ceea ce ne-a oferit Rareș tuturor. Bunul Dumnezeu l-a trimis în mijlocul nostru să ne propovăduiască, asemenea unui apostol, învățăturile creștine despre menirea omului în viață, susținând principiile moralității. Gândurile lui, izvorâte din înțelepciune și din profundă afecțiune, s-au revărsat asupra noastră, făcându-ne să înțelegem că viața trebuie acceptată așa cum este, fără revoltă și furie, urmând fiecare calea hărăzită.

ZIARUL DE IASI

Advertisements

Related posts

Două decese în secția ATI Covid-19 de la Spitalul Municipal. Incidența cazurilor este 4.09 la mia de locuitori

Marius Parteni

Iaşul urcă în fruntea clasamentului pe judeţe după numărul total de cazuri de COVID-19

Redacția

Iașul, o nouă zi pe primul loc după București la numărul de cazuri COVID-19

Redacția
Încarcă...