RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

VIDEO: Peste 40 la sută din studenţii USAMV Iaşi beneficiază de diverse tipuri de burse, unele dintre acestea fiind unice în ţară

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară “Ion Ionescu de la Brad”din Iaşi sprijină studenţii oferindu-le prosibilitatea înscrieri în programe de internship plătite. Nu mai puţin de 50 de studenţi de la cele patru facultăţi ale USAMV s-au înscris şi lucrează deja în cadrul internship-urilor propuse de instituţia de învăţământ superior ieşeană.  

Ştefania este studentă la Facultatea de Agricultură, specializarea Ingineria şi managementul afacerilor agricole şi se află printre cei care au dorit să rămână în Iaşi pentru a se specializa pe perioada verii, în cadrul internshipului. „Motivele care au stat la baza deciziei mele sunt atât de natură profesională, dorința mea de a deprinde concret cunoștințele dobândite până acum fiind mare, internshipul reprezentând o oportunitate de a aplica practic ce am studiat până acum. De asemenea, după lunile petrecute departe de colegii mei, din cauza situaţiei pandemice, mi-am dorit foarte mult să îmi revăd prietenii, să mai fiu alături de ei şi nu în ultimul rând m-am bucurat pentru această oportunitate, deoarece cu banii câştigaţi îmi asigur o parte din cheltuielile de vară”, a povestit Ştefania. Ea alături de ceilalţi studenţi ai USAMV care au profitat de această oportunitate sunt în Saţiunea Didactică şi participă la diverse activităţi specifice acestui sezon. „Învățăm, suntem împreună cu ceilalți colegi, lucrăm şi mai câştigăm şi bani. Este o oportunitate oferită de conducere pe care noi o apeciem” susţine Andrei, un alt beneficiar al internshipului oferit de USAMV Iaşi.  Pentru activitatea prestată tinerii studenți primesc o bursă în valoare de 1590 lei pe lună.

Internship-urile fac parte dintr-un program mai amplu al conducerii USAMV de a sprijini financiar atât studenţii cu performanţe ştiinţifice, cât şi pe cei care fac parte din categori sociale vulnerabile. USAMV Iaşi se numără printre puţinele universităţi din ţară care suplimentează substanțial numărul burselor, asigurând fondurile necesare din veniturile proprii. De asemenea, universitatea este prima din România care a iniţiat programul „bursa de campus” oferind studenţilor care nu reuşesc să obţină media 8, în urma sesiunii, posibilitatea să lucreze în spaţii precum Biblioteca, Cantina, Stațiunea Didactică, Clinici veterinare sau alte locaţii alte facultăţilor. „USAMV acordă burse de campus în valoare de 500 lei pe lună din venituri proprii, pe bază de competiție, studenților care doresc să desfășoare diverse activități în campusul studențesc, de preferat în domeniul lor de studii. Activitățile se desfășoară în afara programului didactic, în medie 20 ore pe săptămână”, a precizat prorectorul cu activităţile studenţeşti prof. univ. Dr. Vasile Stoleru.

Mai precizăm că valoarea burselor de performanță academică și științifică este de 1200 lei, bursa de merit I este de 725 lei, bursa de merit II are o valoare de 625 lei, bursa socială și cea de campus au o valoare de 500 lei. Peste 40 la sută din studenții USAMV sunt bursieri.
De asemenea, diferite companii partenere ale Universității, dintre care amintim doar Semtop Group, Premium Porc sau Agricola Târgu Frumos, oferă internshipuri, burse sau premii studenților USAMV Iași.

  

ZIARUL DE IASI

Related posts

Concurs de muzică organizat de Școala ”Iordachi Cantacuzino”

Răzvan Grecu

Cîmpeanu: Greutatea ghiozdanului va scădea treptat începând din toamna anului viitor

Redacția

„Convorbire de taină cu vârstnicii” – proiect educativ în cadrul Cercului pedagogic al profesorilor de religie din zona Pașcani

Redacția
Încarcă...