RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Elevii s-au întors la şcoală. Când e următoarea vacanță

Elevii revin luni la şcoală, după vacanţa intersemestrială de o săptămână. Semestrul al doilea începe în 13 februarie şi se va încheia în 16 iunie.

 

Până la încheierea cursurilor semestrului al doilea, elevii vor mai avea o vacanţă de primăvară, după sărbătoarea Paştilor.

  

După zilele libere de Paşte, respectiv din 16 aprilie până în 18 aprilie, elevii vor intra în vacanţa de primăvară, din 19 aprilie până în 30 aprilie. 

În semestrul al doilea, elevii vor mai avea liber luni 1 mai, de Ziua Muncii, joi 1 iunie, de Ziua Copilului, luni 5 iunie, în a doua zi de Rusalii. De asemenea, unităţile de învăţământ vor organiza diverse manifestări în 5 iunie, când este Ziua învăţătorului.

În 13 martie, la o lună după începerea semestrului al doilea, vor avea loc simulările la probele pentru examenele naţionale, care vor fi susţinute de elevii claselor a VIII-a, a XI-a şi a XII-a.

În aprilie vor avea loc şi evaluările naţionale la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a. Elevii clasei a IV-a vor susţine doar probe scrise la evaluarea naţională, în 3 mai la limba română, în 4 mai la matematică şi în 5 mai la limba maternă. Vor urma elevii clasei a VI-a, care vor susţine probe la limbă şi comunicare în 10 mai şi la matematică şi ştiinţe ale naturii în 11 mai.

Tezele vor avea loc cu cel puţin trei săptămâni înainte de finalul semestrului al II-lea.

Elevii clasei a VIII-a vor termina cursurile în 9 iunie şi se vor înscrie la Evaluarea Naţională în 7-9 iunie. Probele scrise vor fi susţinute în 19 iunie la limba şi literatura română, în 21 iunie la matematica şi în 22 iunie la limba şi literatura maternă. Rezultatele vor fi afişate în 26 iunie şi tot atunci pot fi depuse contestaţii, care vor fi soluţionate până în 30 iunie, când vor fi anunţate rezultatele finale.

Probele la examenul de Bacalaureat încep în 6 iunie şi se încheie în 30 iunie, iar Evaluarea naţională pentru clasa a VIII-a se va desfăşura în 19-22 iunie.

Vacanţa de vară va începe în 17 iunie şi se va încheia în 10 septembrie.

Sursa: digi24.ro

 

 

Related posts

Tinerii voluntari ai Asociației ASIRYS au lansat o revistă cu tema ”Europa și Demnitatea”

Răzvan Grecu

Tribunalul Iaşi a hotărât că Universitatea „Petre Andrei” din Iaşi nu va intra în faliment

Redacția

Numar record de copii inscrisi la clasa pregatitoare, in judetul Iasi

Redacția
Încarcă...