NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Concursul literar, la Casa de Cultură, în memoria scriitorului Ion Creangă

Casa de Cultură „Mihail Sadoveanu” a găzduit astăzi un concurs literar în memoria scriitorului Ion Creangă. Activitatea a debutat cu intervenția profesorului Ionuț Hărățu, de la Liceul „Miron Costin”, care a vorbit despre contribuția semnificativă a prozatorului Ion Creangă pentru limba si literatura română.

 

  

Au fost invitați reprezentanți de la șase școli din oraș dar s-au prezentat doar de la Colegiul Național „Mihail Sadoveanu”, Liceul Economic „Nicolae Iorga”, Școala Gimnazială „Iordache Cantacuzino” și Liceul „Miron Costin”.

Concursul a constat într-un set de întrebări despre opera lui  Ion Creangă.  Elevii au avut la dispoziție câte un minut pentru fiecare răspuns. În timp ce răspunsurile erau verificate de către juriu, se trecea la următoarea întrebare.

Juriul a fost format  din prof. Brîndușa Vasiliu de la șc. „Iordache Cantacuzino”, prof. Botezatu Răzvan de la Lic. Teh. „N. Iorga” și prof. coordonator  Ionuț Hărățu de la Liceul Teoretic  „Miron Costin”.

Clasamentul final este următorul:

Locul I a fost ocupat de către echipa de la Liceul Economic Tehnologic „Nicolae Iorga”, prof. coordonator Ioan Răzvan Botezatu

Locul al II-lea a fost ocupat de către elevii de la Colegiul Mihail Sadoveanu, instruiți de prof. Anca Berenghea

Locul al III-lea a fost obținut de către elevii de la Liceul Miron Costin, care îl au ca profesor coordonator pe Ionuț Hărățu

Pe locul al IV-lea se situează elevii de la Școala Gimnazială Cantacuzino, coordonați de către prof. Brândușa Vasiliu.

Premiile au constat în diplome și cărți, fiind înmânate câștigătorilor de către directorul Casei de Cultură, Daniela Calistru.

  Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 {module Afis – Vali Craciunescu}

Advertisements

Related posts

Zilele libere pentru părinți în perioada în care școlile sunt închise. Legea a fost promulgată

Redacția

Elevii Şcolii Gimnaziale „Speciale” Paşcani vor participa la spectacolul „Fulgi de bucurie”, organizat de Consiliul Judeţean Iaşi

Ema Roman

24 ianuarie 1859 – zi istorică marcată astăzi la Colegiul CF „Unirea”

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site