RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Elevii păşcăneni au intrat în febra Examenului de Bac. Camerele video supreveghează și în acest an

Luni, 11 iunie, a debutat Examenul Naţional de Bacalaureat prin proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. La examenul din acest an sunt aşteptaţi să participe 1.200 de elevi păşcăneni.

Subiectele au cuprins un text literar sau nonliterar, pe baza căruia se pun întrebări, se verifică niște cunoștințe standard, cuprinse în programă și capacitatea de exprimare în limba română și capacitatea de a-și exprima propria opinie asupra unui subiect.

Potrivit MECTS, procedura de desfășurare a probei decurge astfel: candidatul extrage un bilet și primește o hârtie ștampilată pentru ciornă. Pentru elaborarea răspunsurilor, fiecărui candidat i se acordă câte 15 minute pentru pregătirea răspunsurilor, iar pentru susținerea acestora în fața comisiei, alte 10-15 minute.

  

Mult discutatele camere video, au fost montate în săli și vor fi prezente pe tot parcursul acestui examen. În fiecare sală se află montată o astfel de cameră.

La Colegiul Național ”Mihail Sadoveanu” participă 232 de absolvenți la Examenul de Bacalaureat anul acesta. Directoarea de la această unitate de învățământ, nu a descris această probă ca fiind una dificilă.

A început Examenul de Bacalaureat astăzi, cu probele de competențe. Deși aceste probe nu au o miză foarte mare pentru că nu se pun note ci calificative, în urma lor obținându-se un certificat de compentențe, totuși emoțiile nu au fost puține. Subiectele nu au fost grele, sunt subiectele standard pentru asemenea probă. Elevii noștri s-au descurcat foarte bine, sunt foarte siguri pe ceea ce știu. Avem camere de supravegheat și vor fi și la probele scrise. Am instalat câte o cameră în fiecare sală de examen”, a declarat Carmen Dimitriu, director Colegiul Național ”Mihail Sadoveanu”.

A fost destul de dificil, mai ales la început până am reușit să mă adaptez la subiect. În cele din urmă am trecut peste emoții și am spus tot ce a trebuit. Este o probă importantă pentru că, deîndată ce nu ai trecut de ea nu poți ajunge la proba scrisă”, ne-a declarat Ciprian Bâtcă, elev al Colegiului Național ”Mihail Sadoveanu”.

Related posts

Robert a obținut o medalie de argint la Competiția Internațională de Matematică din India, iar din toamnă va studia la un liceu de prestigiu din țară: „Nu am luat în calcul niciun liceu din Iași pentru că nu oferă aceeași pregătire”

Redacția

Puțin peste jumătate dintre cadrele didactice au promovat examenul de titularizare. Județele unde au fost cele mai bune rezultate

Redacția

„Școala altfel” la Liceul Teoretic „Miron Costin” Pașcani

Redacția
Încarcă...