RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Elevii Liceului Teoretic „Miron Costin” sunt francofoni apreciați la nivel național

Elevii de la Liceul Teoretic „Miron Costin” din Pașcani au dovedit și anul acesta că sunt buni cunoscători ai limbii franceze.

 

Vorbim despre un Concurs Național Francofon, găzduit anul acesta de Colegiul Național din Iași, în data de 24 martie, începând cu ora 10.00. Competiția elevilor s-a desfășurat pe mai multe cicluri de învățământ și a cuprins mai multe secțiuni: recitare, interpretare dramatică, interpretare vocală, monolog, joc de rol și scurt metraj. 

  

Premierea s-a făcut începând cu ora 14.00 pentru o parte din aceste secțiuni, iar pentru cealaltă parte începând cu ora 16.00. Astfel, elevii pășcăneni au obținut mai multe premii, după cum urmează: o grupă de 4 elevi au obținut premiul al III-lea, la secțiunea scurt metraj, 2 eleve au obținut premiul special la secțiunea interpretare vocală, 2 elevi au obținut premiul special la secțiunea interpretare dramatică, iar, la secțiunea recitare, o elevă a obținut premiul al III-lea, o elevă mențiune, iar alți 3 elevi premii speciale. 

În cadrul evenimentului au participat un număr total de 600 de elevi din toate județele Moldovei și respectiv din județele Covasna și Bihor. 

 

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Meseria – brăţară de aur! Au început înscrierile pentru şcolile profesionale

Ema Roman

Părinții, observatori la bacalaureat

Redacția

“Ziua Porților Deschise” la Judecătorie. Elevii care au trecut pragul instituției au luat locul magistratului, grefierei și avocatului într-un proces

Oana Cordoneanu
Încarcă...