RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Ea este profesorul universitar din Iași care continuă să-i uimească pe polițiști! În weekend a fost prinsă beată și fără permis

Un profesor universitar din Iași a reușit să-i uimească pe polițiști după ce, în weekend, a fost prins sub influența băuturilor alcoolice la volan. Femeia se numește Liliana Vornicu Albu și este Conf. univ. dr. ing. în cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași. Sâmbăta aceasta se deplasa la volanul unui autoturism marca Audi A4 în zona Păcurari, când a fost observată de polițiștii ieșeni. A fost trasă pe dreapta de oamenii legii pentru verificări. Nu mică le-a fost mirarea polițiștilor când au văzut că femeia are permisul de conducere suspendat și prezintă halenă alcoolică

Oamenii legii au testat-o cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a confirmat bănuielile polițiștilor. Se afla sub influența alcoolului, și nici nu deținea permis de conducere:

„La data de 8 august, polițiștii din cadrul Secției nr. 2 Poliție Iași au depistat o femeie de 58 de ani, în timp ce conducea un autoturism, pe raza municipiului Iași, având permisul de conducere reținut. De asemenea, în urma testării acesteia cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,36 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere unui vehicul  fără a deține permis de conducere”, a precizat Ioana Bîlea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

În luna ianuarie a acestui an, Conf. univ. dr. ing. Liliana Vornicu Albu a fost prinsă de polițiști la volan, tot în stare de ebrietate.

  

„Polițiștii din cadrul Secției nr. 2 Poliție Iași au oprit, pentru control, pe raza municipiului Iași, un autoturism condus de o femeie, de 57 de ani, din municipiul Iași. Aceasta emana halenă alcoolică, însă nu a putut fi testată cu aparatul alcooltest. Femeia a fost condusă la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul savârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul   sub influența alcoolului. În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 29 ianuarie, femeia a fost reținută de polițiști, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, fiind introdusă în Arestul I.P.J. Iași”, au precizat reprezentanții IPJ Iași, la acea vreme.

Liliana Vornicu nu este străină de problemele cu legea. În urmă cu nouă ani s-a urcat băută la volan și a provocat un accident rutier. În luna decembrie a anului 2011, magistrații de la Judecătoria Iași au decis condamnarea femeii care a condus în stare de ebrietate. Aceasta a primit cinci luni de închisoare cu suspendare.

Conform rechizitoriului trimis instanței de judecată, pe 24 septembrie 2011, Liliana Vornicu a urcat tot la volanul unui autoturism marca Audi, cu același număr de înmatriculare, adică IS-40-UBI, chiar dacă se afla sub influența băuturilor alcoolice. A fost prinsă pentru că a pierdut controlul volanului și a izbit în plin o mașină care circula regulamentar. În urma accidentului a rezultat și o victimă, Petronela Ursanu, care se afla pe bancheta din spate. Aceasta a avut nevoie de mai puțin de zece zile de îngrijiri medicale, potrivit certificatului medico-legal. În fața anchetatorilor, Liliana Vornicu ar fi mințit cu privire la cantitatea de alcool consumată.

bzi

Related posts

Accident în lanț cu patru autoturisme, pe strada Vatra din Pașcani (FOTO)

Redacția

Supărat că a pierdut la păcănele a vrut să plece cu tot cu aparat (video)

Răzvan Grecu

Băsescu vrea anihilarea clanurilor țigănești mafiote. “Peste 6 luni ne va fi frică să ieşim pe stradă”

Redacția
Încarcă...