RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Dumitru Pantazi a fost ieri audiat de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție! Vezi ce l-au întrebat magistrații! (VIDEO)

Primarul Dumitru Pantazi a fost ieri audiat în dosarul „AgroComplex”de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Acesta este acuzat de procurorii DNA de complicitate la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave.

 

La termenul de judecată ce a avut loc ieri, primarul Dumitru Pantazi a fost audiat cu privire la faptele reținute de procurori. Magistrații au dorit să afle de când este acționar la societatea AgroComplex Lunca Pașcani S.A. și în ce perioadă a fost administratorul acesteia.

  

Conform unor surse prezente în sala de judecată, edilul șef a explicat judecătorilor, cu glasul copleșit de emoții, că din anul 1990 și până la apariția legii, prin care s-a creat o incompatibilitate între funcția de administrator al unei societăți comerciale și cea publică, acesta a administrat societatea AgroComplex, iar după a rămas doar în postura de acționar majoritar.

Judecătorii au dorit să afle de la primarul inculpat în ce calitate a luat cuvântul în ședința în care s-a aprobat scutirea la plată a datoriilor înregistrate de firma sa.

Pantazi și-a explicat luarea de poziție de atunci ca fiind un răspuns la acuzele formulate de Leonard Rusu care, în intervenția sa a spus că prin aceste scutiri pentru anii fiscali încheiați se va produce o evaziune fiscală în contabilitatea firmei primarului Dumitru Pantazi.

Conform înregistrării video a ședinței de Consiliu Local din septembrie 2007, schimbul de replici dintre cei doi a fost următorul:

„Nu merge. Nu se poate. Nu poți să vii în urmă și să-i ștergi datoria, pentru că este evaziune fiscală. Nu este legal. În firmă ai declarat că ai plătit chirii și te-ai scutit de la impozit și acum vii și ștergi chiriile. Pentru anii 2002,2003, 2004 sau 2005 nu se poate interveni, doar pentru anul 2007, pentru a se face în contabilitate aceste scăderi”, a contestat proiectul Leonard Rusu.

„Eu am achitat contravaloare în anii în care am făcut ceva, când nu am făcut de unde să dau? Am cheltuit fără să scot nimic” , a intervenit Dumitru Pantazi.

{youtube}o5BvwIrEzw8{/youtube}

La ședința de ieri au mai fost audiați inculpații Nicoleta Negrescu, fost funcționar public, Zîna Moraru, angajat AgroComplex și Vasile Pleșca, fost consilier local din partea PSD. Cea mai lungă audiere a fost a Nicoletei Negrescu care a durat 2 ore și jumătate. Aceasta a explicat magistraților traseul actelor primite de la prefectură și a susținut că toate comunicările prin care se informau serviciile din subordinea primarului au fost blocate de fostul secretar Mircea Zuzan și că nu s-a știut că datoria AgroComplex trebuie repusă pe rol.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

 

Related posts

Primăria anunță tinerii că pune la dispoziție 28 de loturi de teren în vederea construirii de case

Răzvan Grecu

Cum va fi vremea în Moldova de Sărbători, până pe 5 ianuarie

Redacția

Adio, dosar cu şină! Proiectul de lege care te scapă de birocraţie, în dezbatere publică

Redacția
Încarcă...