NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Dosarul Wikileaks: CIA a vrut să îl asasineze pe Julian Assange – investigație

CIA ar fi complotat să-l răpească pe fondatorul Wikileaks, Julian Assange, de la ambasada Ecuadorului la Londra, iar în 2017, Mike Pompeo, fostul director al Agenției sub președinția lui Trump, ar fi fost pregătit să întreprindă „acțiuni agresive” împotriva bărbatului, relatează La Stampa.

Potrivit unei investigații realizate de Yahoo News, agenția americană de informații ar fi discutat și despre asasinarea lui Assange, numai că mai multe personalităţi marcante ale administraţiei lui Donald Trump şi-au exprimat îngrijorările cu privire la consecințele unei astfel de crime.

Se pare că persoana care a dorit cel mai mult un război total împotriva lui Assange ar fi fost secretarul de stat de la acea vreme, Mike Pompeo, fost șef al CIA care, din cauza Wikileaks, a suferit cea mai gravă scurgere de date din istoria sa.

Ulterior, Washingtonul s-ar fi temut că serviciile secrete rusești l-ar fi putut duce pe Assange în Rusia.

  

Citește și:

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Accident cu victimă încarcerată

Iulia Atodiresei

Doi băieți de altar din cadrul unei biserici din Spania au pus marijuana în candele: ”Suntem siguri că enoriașii au ieșit mai fericiți de la slujbă”

Redacția

Florin Roman spune că Ludovic Orban trebuie să îşi instaleze aplicaţia WhatsApp pentru a primi convocarea la şedinţele partidului

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site