NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Avertisment dur lansat de papa Francisc: “Există o eutanasie ascunsă a bătrânilor”

Papa Francisc a lansat luni un avertisment dur pentru a-i proteja pe bătrâni, afirmând că aceștia sunt victimele unei eutanasii ascunse, relatează ziarul italian La Stampa, citat de Rador.

Suveranul Pontif a făcut afirmații similiare şi în Mesajul pentru cea de-a XXXVI-a Zi Mondială a Tineretului de pe data de 14 septembrie a acestui an și în timpul audienței cu participanții la adunarea plenară a Academiei Pontificale pentru Viață.

Papa Francisc a relansat apelul pentru „existenţa unui sistem de sănătate gratuit” pe care unele țări îl au deja, „precum Italia și altele, dar pe care nu trebuie să-l piardă, deoarece astfel, ar avea acces doar cei care pot plăti”, şi doar ei „vor avea dreptul la sănătate”.

Asistența medicală gratuită și accesibilă „ajută la depășirea inegalităților”, a explicat papa.

  

Acesta a abordat apoi subiectul sensibil al persoanelor de vârsta a treia, spunând că în multe realităţi, persoanele în vârstă sunt considerate „deșeuri, deoarece nu sunt folositoare, însă ele sunt rădăcina înțelepciunii civilizației noastre”.

El a vorbit și despre „eutanasierea ascunsă, cea a medicamentelor: sunt scumpe și se prescriu doar pe jumătate, ceea ce înseamnă scurtarea vieții bătrânilor,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Sorin Cîmpeanu susține că, la București, specialiștii prevăd depășirea pragului de 6/1000 în octombrie pe o perioadă “de 10-12-14 zile, după care ne putem întoarce la școală cu prezență fizică”

Redacția

Bărbat, trimis în judecată după ce a cumpărat telefoane cu bancnote euro contrafăcute

Redacția

PSD anunţă oficial că va depune propria moţiune de cenzură. Aleşii USR PLUS ar putea fi nevoiţi să voteze o moţiune care-i critică dur pe miniştrii alianţei

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site